Džon Bon Džovi

Popularna grupa nastala je 1983. godine, kada je ambiciozni roker, John Bongiovi, snimio prvi demo materijal u njujorškom studiju svog rođaka. Pesma „Runaway“ postigla je tada uspeh i postala lokalni hit u Njujorku, što je Džona navelo na to da okupi bend sa kojim će graditi karijeru. Odmah je okupio četvorku, uglavnom svojih prijatelja, sa kojima je odlučio da napravi prvi album.

John Bongiovi menja svoje ime u Džon Bon Džovi (Jon Bon Jovi), a bend po njegovom prezimenu dobija naziv Bon Džovi (Bon Jovi). Prvi album ove grupe imao je, neočekivano, 30 pesama. Hitovi „You Give Love a Bad Name“, „Livin“ on a Prayer“ i „Wanted Dead or Alive“ – munjevito su dospeli na prva mesta gotovo svih svetskih top-lista. Ovaj album prodat je u više od deset miliona primeraka, a fotogenični frontmen grupe postao je seks simbol svih generacija. Sličan uspeh nije zabeležila nijedna hard-rok grupa.

Već 1988. godine, „Bon Džovi“ je sa drugim albumom postao najpopularniji rok bend u svetu sa više od 25 miliona prodatih primeraka albuma za manje od pet godina. Džon Bon Džovi je paralelno sa muzičkom karijerom imao uspeha i u filmu. Dobio je uloge u nekoliko holivudskih ostvarenja, za koja je najčešće pravio i muziku. Jedan od najvećih uspeha u karijeri postigao je pesmom „Blaze of Glory“, koja je bila napravljena za film „Mladi revolveraši 2“, u kom je i on imao ulogu. Ova pesma je 1991. godine osvojila i Oskara.

Godina 1992. bila je interesantna u karijeri ovog pevača i njegove grupe. Te godine izdat je „Keep The Faith“, jedan od albuma koji su najviše medijski propraćeni, a Džon Bon Džovi je skratio svoju dugu kosu, koja je na neki način bila njegovo obeležje. Grupa „Bon Džovi“ svoju popularnost nije izgubila ni do danas, nije imala padova u karijeri, tako da još uvek izdaje nove hitove koji ulaze u istoriju roka.

Nezahvalno je nabrajati hitove ovog benda, jer su oni više nego mnogobrojni. Poslednji album „Bon Džovi“ je snimio početkom 2002. godine, i to je osmi album od osnivanja ove grupe. Grupa je ostala u istom sastavu u kom je bila i 1983. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.