U trendu

Eminem tuži novozelandsku partiju zbog korišćenja pesme

Reper Eminem podneo je tužbu protiv vladajuće političke partije na Novom Zelandu zbog nedozvoljenog korišćenja njegovog hita „Lose Yourself“ u propagandnom spotu, prenose strane agencije.

Pravni zastupnici američkog muzičara izjavili su na Višem sudu u Velingtonu da Eminem nije dao dozvolu Nacionalnoj partiji da koristi njegovu pesmu iz filma „Osam milja“ (2002).

Barister Geri Vilijams je naglasio da je Eminemov hit „kultni“, da je osvojio nagradu Američke filmske akademije, dve nagrade „Gremi“ i priznanje kritičara te da su prava na tu numeru izuzetno vredna i strogo kontrolisana od strane izdavača, koji ih retko ustupa za potrebe reklama.

On je kazao i da pesma, koja je bila na vrhu lista slušanosti u čak 24 zemlje, govori o gubljenju sebe u jednom trenutku, a ne o nepostojanju mogućnosti u životu“.

„Zbog toga se ona tiče i javnosti i onih koji žele da utiču na javnost koristeći je u propagandne svrhe“, dodao je Vilijams, pomenuvši da je Naciponalna partija koristila hit američkog repera u televizijskoj kampanji 2014. godine.

Još uvek se ne zna koliku odštetu Eminem traži, a advokati novozelandske partije tvrde da je pomenuta pesma deo celine kupljene od strane muzičkog snabdevača „Beatbox“ i očekuje se da će zastupati mišljenje da je svako kršenje autorskog prava slučajno.

Stiven Džojs, koji je vodio kampanju konzervativne partije, odbacio je Eminemove optužbe još 2014. godine, tvrdeći da je sve bilo legalno.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike