U trendu

Enrike Iglesijas

Enrike Iglesijas, trenutno najpopularniji muški latino pop izvođač, rođen je 8. maja 1975. godine u Madridu. Budući sin velikana i legende operske muzike Hulija Iglesijasa, imao je, prema mišljenjima mnogih, genetske predispozicije da postane veliki muzički izvođač.

Svoj prvi album izdao je 1995. godine i njime stekao veliku popularnost u Latinskoj Americi. Posebnu popularnost doživelo je pet pesama sa ovog albuma, koje, međutim, nisu stekle i svetsku popularnost. Usledio je veliki komercijalni uspeh sa drugim albumom izdatim 1997. godine.

Hit singl koji mu je doneo svetsku popularnost bio je „Bailamos“ iz 1998. godine, koji je ujedno bio i muzika iz filma Vila Smita „Wild Wild West“. Sledeće godine izdao je album pod istim nazivom. Za razliku od kolega, nikada nije želeo da otpeva pesme sa ovog albuma na engleskom jeziku. Govorio je da će uvek imati u glavi da ga je u Ameriku dovelo nešto što je špansko.

Svoj poslednji album, „Escape“, snimio je ipak na engleskom jeziku, što ga je dovelo u sam vrh svetske pop muzike. Privlačni i šarmantni Španac nema devojku i pleni srca mnogih Amerikanki, ali i obožavateljki širom sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.