Enrike konačno u Beogradu!

Vest koja će sigurno podjednako oduševiti ženski i muški deo publike – dobro, ovaj prvi ipak više – jeste to da će Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias) održati majski koncert u Beogradu. Kako smo saznali, datum koncerta je još uvek neizvestan (19. ili 20. maj), ali je, što je najvažnije, dolazak ove latino zvezde izvestan.
Muzički karijeru Iglesijas junior počeo je 1996. godine, i do sada je prodao preko 50 miliona primeraka svojih albuma, što ga čini jednim od najuspešnijih izvođača u istoriji pop muzike. Zvanično je najprodavaniji latino izvođač na svetu, koji je, između ostalog, nagrađen najprestižnijom muzičkom nagradom – Gremi, čime je potpuno bacio u zasenak svog čuvenog oca Hulija Iglesijasa.
Enrike Migel Iglesijas Prejsler (Enrique Miguel Iglesias Preysler) rođen je 8. maja 1975. godine u Madridu i treće je dete poznatog pevača Hulija Iglesijasa. Nakon završene srednje škole 1993. godine upisuje univerzitet u Majamiju, gde je studirao školu za biznis, ali studije prekida posle dve godine da bi započeo muzičku karijeru. Enrike nije želeo da mu otac zna za planove povezane s muzikom, i kada je s demo snimcima obilazio izdavačke kompanije, predstavljao se kao Enrike Martinez, koristeći prezime svog menadžera Fernanda Martineza.
Enrike nije želeo da mu poznato prezime pomogne na početku stvaranja njegove karijere i sam je bez ičije pomoći upešno snimio prvi album, koji izdaje 12. jula 1995. godine, ali sada pod imenom Enrike Iglesijas. Odmah po objavljivanju albuma izdvajaju se dva hita – "Si tu te vas" i "Experiencia Religisa". Album je u prvoj nedelji od objavljivanja prodat u pola miliona primeraka.
Sledeći album objavljuje 1997. godine pod nazivom "Vivir" ("To Live"; "Živeti"), s kog se izdvojila pesma "Solo en Ti". Godine 1998. objavljuje album "Cosas del Amor" ("Things of Love"), na kom su se našle pesme "Esperanza" i "Nunca Te Olvidare"; 2000. godine objavljuje svoj prvi album na engleskom jeziku – "Enrique", a numera s ovog albuma "Bailamos" postaje hit broj 1 u Americi. S ovog albuma su se nizali hitovi jedan za drugim: duet s Vitni Hjuston (Whitney Houston) "Could I Have This Kiss Forever", te "Be With You", koja se takođe našla na prvom mestu američke top-liste singlova.
Godine 2002. objavljuje album "Escape", a prvi singl s ovog albuma – "Hero", postaje singl br. 1 u Engleskoj i u mnogim drugim zemljama. Iste godine mladi Iglesijas kreće na svetsku turneju pod nazivom "One-Night Stand World Tour", u okviru koje je svirao u najprestižnijim svetskim dvoranama. Drugi deo turneje, pod nazivom "Don’t Turn Off The Lights", nastavlja uspešno i u 2002. godini. Iste godine izdaje i četvrti album na španskom jeziku, pod nazivom "Quizes" ("Perhaps"; "Možda").
Sedmi album, simboličnog naziva "7", izlazi 2003, a prvi singl "Addicted" ne nailazi na znatniji uspeh. Album "Insomniac" objavljuje 12. jula 2007. godine; pevač mu je dao takvo ime zbog svog čestog nespavanja dok je bio u završnoj fazi pravljenja. Prvi singl s ovog albuma – "Do You Know?" ("The Ping Pong Song"), odmah postaje svetski hit br. 1. Usledili su "Somebody’s Me", "Push" i "Can you hear me".
Godine 2008. Iglesijas kreće na turneju koja je rasprodala sve velike arene po Evropi, Americi, ali i Aziji, uključujući i Siriju, gde je bio prvi zapadni izvođač koji je u toj zemlji nastupio posle 30 godina.
Naša publika će biti počastvovana gostovanjem ove zvezde maja 2009. i imaće priliku da uživa u brojnim hitovima, kao i u njegovoj izuzetnoj pojavi. Pravi ugođaj za oči i uši!
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.