Evo kome je Džoni Štulić „napravio“ sve pesme

Nekadašnji frontmen grupe „Azra“ Branimir Džoni Štulić, koji je protekle nedelje napunio 64 godine, u intervjuu sarajevskom „Dnevnom avazu“ iz Holandije u kojoj živi i radi, izjavio je da mu „nije drago“ što se „tolika prašina na internetu podigla za njegov rođendan“, kako je ocenila autorka intervjua.

Ona je povodom tekstova koji su se pojavili na portalima o tome šta koja „Azrina“ pesma znači kome je posvetio, upitala Štulića šta se tačno krije iza pesme „Gracija“, podsećajući ga da je jednom prilikom rekao da ta pesma nije posvećena nijednoj ženi.

„Ja sam sve pesme napravio sebi. Nema veze da li se ona zove Mona Liza ili Larisa. Da Vinči je iza toga. Da Vinči – mislim na sebe. Pas laje zbog sebe, a ne zbog sela. Kad čovek nešto kaže, on misli na sebe, secira sebe, a pripisuje drugom. A šta drugo zna osim sebe“, rekao je Štulić.

Na konstataciju novinarke da ga „ljudi ne zaboravljaju“, Štulić je kazao da „nikad u životu nije nazvao normalan čovek koji, recimo, radi nešto, već sve neki lezilebovići, kako god uzmeš“.

„Ja sam na Jutjub kanal „petrovicpetar“ stavio sigurno 80 odsto svojih pesama. Ne volim ih ja tamo, sigurno, dvadesetak, a ostalo nije nešto bitno. Ali imaju sve to, ali oni se prave ludi, svaki ponaosob bi hteo da on ima sve moje pesme na svom sajtu. Jer, to mu je jedini način, inače je niko i ništa. I oni se krvavo bore za moje, a s lakoćom gube svoje, i zemlju, i državu i pasoš. I šta god hoćeš. Krvavo se bore za ono što nije njihovo“, naveo je Štulić.

On kaže da mu nije „nije drago“ ni u vezi sa komentarima na internetu da je “Džoni Štulić je najbolji muzičar svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.