“Eyesburn” svira oproštajni koncert na Gitarijadi

Iako su putem društvenih mreža najavili definitivan prestanak rada grupe “Eyesburn”, članovi tog benda rešili su da se okupe u originalnoj postavi i odsviraju oproštajni koncert 12. avgusta na 50. zaječarskoj Gitarijadi, objavljeno je na sajtu te manifestacije.

Frontmen i osnivač grupe Nemanja Kojić Kojot naglasio je da se raduje nastupu na jubilarnoj Gitarijadi ””jer je ona bila i ostala sinonim za rokenrol i odličnu živu svirku””.

””Naš nastup na ovogodišnoj Gitarijadi bio je davno zakazan i nisamo imali srca da ga otkazujemo, pogotovo što je reč o festivalu sa najdužom tradicijom na Balkanu. Zato smo došli na ideju da se okupimo u originalnoj postavi – Alek Petrović za bubnjevima, Laza Vladimir Lazić na basu i ja na vokalu, gitarama i duvačkim instrumentima”, objasnio je Kojić.

Početak pamte, kako ističe Kojić, po velikim stvarima – prvom albumu, prvom velikom koncertu u Hali sportova i sjajnoj muzici i energiji.

“Zato sam rešio da sa Lazom i Alekom izađem pred zaječarsku publiku i ponovo oživim tu magiju. Biće to naš oproštajni koncert i pravi način da zatvorimo krug postavom sa kojom smo i započeli karijeru”, dodao je on.

“Eyesburn” će, zajedno sa “Bjesovima” i “Ribljom Čorbom”, nastupiti u petak na Gradskom stadionu na Kraljevici u Zaječaru.

Ulaz na sve večeri Gitarijade, koja počinje sutra, kao i boravak u rok kampu je besplatan.

(Tanjug)

Ostavite komentar