najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Foo Fighters snimili album posvećen žrtvama u Parizu

Američki rokeri Foo Fighters izdali su iznenadni, besplatni mini album “St Cecelia” posvećen žrtvama terorističkih napada u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 osoba, a 352 su ranjene.

Misteriozno odbrojavanje na njihovoj internetskoj stranici završilo se u nedelju, 22 novembra, kada se pojavilo iznenađenje – novi mini album sa pet pesama pod nazivom “Saint Cecilia”. Album je dostupan za besplatno skidanje, a njegovo izdavanje podudara se sa završetkom njihove turneje. Turneju je obeležila nezgoda na koncertu u Švedskoj, gde je ovog leta frontmen grupe Dejv Grol pao i slomio nogu.

Inače, Foo Fighters su trebali u Parizu da nastupe nekoliko dana nakon terorističkog napada na koncertu Eagles of Death Metal.

Grohl je još u oktobru spomenuo da je zajedno sa bendom snimio nekoliko pesama dok su bili u Teksasu na jednoom muzičkom festivalu, a sada su se te pesme pojavile i u javnosti, prenose američki mediji.

“Ovaj projekt poprimio je totalno drugačiji ton. Kao i sve ostalo, čini se….. Postoji nova, dobra namera da, čak i na najmanji mogući način, možda ove pesme unesu malo svetlosti u ovaj ponekad mračni svet. Da nas podseti da je muzika život i da nada i ozdravljenje idu ruku pod ruku sa pesmom. To je nešto što nam nikada ne može biti oduzeto”, napisao je Grol.

“Svima koji su pogođeni zločinima u Parizu – u srcima smo sa njima i njihovim porodicama. Vratićemo se i slaviti život i ljubav sa vama opet jednog dana sa našom muzikom. Kako bi i trebalo da bude”, dodao je.

https://twitter.com/foofighters/status/668894058350186496/photo/1

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike