najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Galija/Van Gogh: Nišlije dođite na 5 do 100

Frontmeni grupa “Galija” i “Van Gogh”, Nenad Milosavljević i Zvonimir Đukić-Đule pozvali su Nišlije da u što većem broju dođu na “jedinstveni, slavljenički” festival “5 do 100”, 4. jula na platou Niške tvrđave, na kome će uz njihove bendove nastupiti i pankeri “Novembar” i DJ Miki.

“Pozvao bih sve Nišlije da dođu 4. jula na noć jubileja, noć slavljenika”, rekao je Milosavljević povodom festivala “5 do 100”, čiji je pokrovitelj Grad Niš.

Tako prvi na scenu izlazi DJ Miki u 19 sati, “Novembar” će svirati od 20.30 časova, “Van Gogh” se očekuje od 21.30 sati, a “Galija” u 23.30 časova, da bi festival zatvorio ponovo DJ Miki svojim setom od 1.15 do 3 sata ujutru.

“Najveći je problem šta odsvirati sa tolikog broja albuma. Peca (Milosavljević) i ja smo imali noćne more oko izbora, jer koncert ne treba da traje predugo. Suština je da se napravi neki dobar presek onoga šta je Galija radila od prvog albuma do danas”, rekao je Milosavljević.

Đukić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što će posle dve godine pauze “Van Gogh” imati priliku da se ponovo pokloni publici u Nišu, sa “novom set listom na turneji ”Licem u lice” na kojoj bend promoviše albume ”Neumeren u svemu” i ”Ako stanemo gubimo sve””.

Frontmen “Van Gogha” je istakao i da mu je zadovoljstvo što će program “5 do 100” upotpuniti Nišlija Đ Miki “koji pušta fantastičnu muziku, bolju od mnogih u regionu”.

Podsetivši prisutne novinare da i niški rokeri “Kerber” pune 35 godina postojanja, PR festivala Veroljub Radojković je naglasio da “5 do 100” protiče bez njih pošto su Gale i drugovi nedavno već svirali u Nišu.

Đule je dodao da je pozvao pevača “Kerbera” Gorana Šepu-Galeta i gitaristu Tomicu Nikolića da se pridruže “Van Goghu” u jednoj pesmi i da će mu biti drago ukoliko prihvate poziv da podele binu sa njegovim bendom.

Pošto je frontmen Goran Kostić-Kosta zbog svirke u Kragujevcu bio odsutan sa konferencije, Radojković je podsetio novinare na značaj “Novembra” na domaćoj alternativnoj sceni i saopštio da niški pankeri do kraja godine spremaju čak dva albuma za kuću “Major Records” iz Švajcarske.

Prema njegovim rečima, prvi album treba da donese 10 novih pesama, dok će na drugom pesme “Novembra” izvoditi gosti poput Branka Golubovića-Goluba iz “Goblina” i Zorana Kostića-Caneta iz “Partibrejkersa”.

Pojedinačna ulaznica za “5 do 100” košta samo 600 dinara, dok je “Karta za dvoje” 1.000 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike