najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Gardijan: Exit jedan od najboljih festivala u Evropi

Britanski list “Gardijan” proglasio je “Exit” jednim od najboljih festivala u Evropi, uz preporuku čitoacima da ga obavezno posete ovog leta.

Ugledni medij iz Londona podsetio je na ono što “Exit” izdvaja u odnosu na ostale vodeće festivale, navodeći njegov nastanak iz studentskog pokreta za demokratske promene u Srbiji, ali i celom regionu, saopštili su organizatori novosadske manifestacije.

“Ovaj nagrađivani festival, koji je zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu, ima desetine bina širom tvrđave. Ovogodišnji program sadrži izvođače kao što su Ellie Goulding, Stormzy, Wiz Khalifa, Bastille i brojni drugi, a postarajte se da vas u sebe uvuče svetski čuvena Dance Arena”, navodi se u preporuci Vila Koldvela.

Pored muzičkih sadržaja, neizostavan faktor privlačnosti “Exita” je, kako je primetio Koldvel, i njegova publika, koja ume da se provodi duboko u vrela julska jutra.

“Pripremite se za neumoran provod na Balkanskom suncu”, dodaje se u tekstu prestižnog engleskog lista.

Osnivač “Exit” festivala Dušan Kovačević je izjavio da su veoma počastvovani najnovijim u nizu priznanja od najuticajnijih svetskih medija.

“Veliki je značaj za našu zemlju kada mediji kao što su Guardian, CNN, BBC, MTV, Times, Forbes, Economist i mnogi drugi pišu otvorena priznanja o jednom srpskom brendu”, istakao je Kovačević.

On je ocenio da “Gardijanove” liste i preporuke, od turističkih destinacija do fakulteta, od muzičkih albuma do najčitanijih knjiga, jedne su od najrelevatnijih u svetu i prate ih milioni čitalaca širom planete.

“Upravo je ovaj list pre 10 godina bio među prvim svetskim medijima koji je izdvojio “Exit” u sam svetski festivalski vrh”, podsetio je Kovačević.

Ranije ove godine, “Exit” je proglašen za najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme “European Best Destinations”.

“Exit” je bio najbolji evropski festival i 2014. (Evropske festivalske nagrade) i 2007. (Britanske festivalske nagrade).

“Exit” festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim “Exit Avantura” putuje na Jadransko more radi trećeg “Sea Dance” festivala od 14. do 16. jula.

Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, The Vachines, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, klubovi Tresor i Concrete, te brojni drugi.

Ulaznice za “Exit” festival po poklon ceni od 5.990, odnosno 6.990 dinara za celu “Exit Avanturu” prodavaće se još samo do 15. aprila.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike