U trendu

Hindi Zahra nastupa 9. februara u klubu „Bitef art kafe” u Beogradu

Marokanska kantautorka Hindi Zahra nastupiće prvi put u Beogradu u sklopu „Mjuzikolodži sešnsa”, 9. februara u klubu „Bitef art kafe”.

Koncert je, kako su naveli organizatori, već rasprodat, a Zahra je istakla da jedva čeka da „oseti našu publiku”, ali i da upoznavanjem novih gradova i kultura pronalazi inspiraciju za svoju muziku.

Kombinujući bluz, džez i neobični marokanski etno, Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svoju muziku, kao samouki multiinstrumentalista. U svoj debi album „Handmade” (2010) utkala je 10 godina života, a drugi album „Homeland” izdala je tek 2015. godine.

„Pišem korak po korak. Nekoliko reči je dovoljno za početak. Imam mnogo pesama koje imaju samo četiri reči. Tako počnem, ali ne moram odmah i da završim pesmu. Vratim joj se godinu ili dve kasnije. Pišem kada osetim potrebu. Nikada se ne silim, jer inspiraciju treba poštovati. Stvari treba ostaviti ’da prenoće’, osetiti ih, putovati, upoznavati nove ljude, osamiti se. Iz svega toga izrodiće se muzika i tekstovi”, kaže Hindi Zahra, danas popularna širom sveta.

Koncerti „Mjuzikolodži sešns” zamišljeni su kao intimni užitak i bliska interakcija između umetnika i publike, što je razlog ograničenog broja karata koje se prodaju.

(Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike