Internacionalni festival umetnika harmonike od 6. novembra

Internacionalni 25. festival umetnika harmonike, biće održan od 6. do 11. novembra u Beogradu, a ugostiće pobednike najvećih svetskih takmičenja harmonikaša, najavila je danas Muzička omladina Beograda.

Iz Rusije dolaze Ajdar Salahov, pobednik prošlogodišnjeg takmičenja u Moskvi, Vladimir Stupnikov, pobednik Svetskog trofeja u Švajcarskoj 2015. i Arsenij Strokovski, laureat ovogodišnjeg takmičenja u nemačkom gradu Klingentalu.

Publici će se predstaviti i Hanzi Vang i Jianan Tian iz Kine, pobednice takmičenja u italijanskom gradu Kastelfidardu 2015. i 2014. godine, kao i finski muzičar Jane Valkeajoki, prošlogodišnji laureat takmičenja u španskom Arasateu.

Predviđeno je i održavanje okruglih stolova za učenike i studente, a učesnici iz inostranstva će održati niz predavanja.

Festival organizuju Muzički centar „Ad Libitum“ iz Kragujevca i Muzička omladina Beograda, uz pomoć Sekretarijata za kulturu Beograda, Ruskog doma i Narodne banke Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Kragujevca.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike