Italijanska soul-džez ikona Mario Biondi uskoro u Beogradu

Italijanski princ soul i džez muzike Mario Biondi održaće 9. i 10. marta dva intimna koncerta u Beogradu, u organizaciji kluba Bitefartcafe, a u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu.

Kada se spomene italijanska muzika, najpre se pomisli na italijanske pop izvođače, a odmah potom na italijanske klasičare. Ipak, jedno ime sa ovih vatrenih prostora, ođeknulo je svetskom muzičkom scenom, a ne pripada nijednom od navedenih muzičkih žanrova.

Mario Biondi, najtamniji glas „čizme“ i sada već svetska soul i džez ikona, osvežio je mejnstrim scenu i vratio nas u vreme starih džez i ritam i soul izvođača, mešajući ove i druge srodne žanrove, na sebi svojstven način.

Biondijev vokal često porede sa Berijem Vajtom, a on u šali najčešće skromno odgovara: „Obožavam Berija. Ali nikada mu niko neće biti ravan. Ja nisam Beri Vajt, samo sam “Very White““.

Svoju popularnost među srpskom publikom već je dokazao pre godinu i po dana, gostujući kao najveća zvezda prvog izdanja Musicology festivala.

Njegov dubok i topao vokal je osvojio posetioce festivala na Kalemegdanu, koji su tražili da organizator obeća da će užitak ubrzo ponoviti.

Za njegov povratak su naročito bile zainteresovane dame, na koje ovaj nežni džin, baršunastog glasa, izgleda ima poseban uticaj.

Biondi je, u međuvremenu, snimio nov album, pod imenom „Beyond“, sa koga se već izdvojilo nekoliko pesama i koji će premijerno predstaviti svojoj publici u Srbiji, na ova dva koncerta.

Osim novih pesama, publika će uživati i u dobro poznatim hitovima sa prethodnih albuma, kao što su: „This is what you are“, „What have you done to me“, „Shine on“ i „Deep space“.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i ddtickets, kao i u Novom klubu Bitefartcafe, na adresi Mitropolita Petra 8.

Promotivna cena karte je 1.500 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.