najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Jan Gilan 7. novembra u Sava Centru

Engleski rok pevač Jan Gilan, frontmen grupe “Deep Purple”, održaće koncert 7. novembra u Sava Centru.

Gilan će zajedno sa bendom klavijaturiste Dona Aireja i Beogradskim simfonijskim orkestrom, pod dirigentskim vođstvom Stivena Bentlija-Klajna izvesti numere benda “Deep Purple”, najavili su organizatori, “Avalon” produkcija i “Sky Music”.

Publika će imati priliku da čuje hitove “Smoke On The Water”, “Black Night”, “Perfect Stranger”, a specijalni gost biće bend “Papa Le Gal”.

Gilan je rođen u Hounslovu u Engleskoj. Jedinstveni vokal je odmah bio njegov zaštitni znak, a na početku karijere bio je pod uticajem muzičara kao što su Elvis Prisli, Litl Ričard, Badi Holi.

Rodžera Glovera (Deep Purple) Gilan je sreo kada se pridružio grupi “Episode Six” 1965. godine. Oni su pekli zanat nastupajući sa Dasti Springfild i svirali pet koncerata po noći, a osam vikendom.

“Deep Purple”u se pridružio 1969 godine, kada je grupa započela svoj najuspešniji period.

Poznat je i po ulozi Isusa Hrista u rok operi “Jesus Christ Superstar” Endrju Lojd Vebera, a igrao je i Čarlsa Darvina u projektu “Bolland and Bolland” pod naslovom “Darwin – The Evolution”.

Gilan je dva puta pevao sa Lučanom Pavarotijem ariju “Nešun Dorma”. Tokom prošle godine nastupio je u 48 zemalja – sa “Deep Purple” i kao solo izvođač.

Cene ulaznica za njegov koncert u Sava Centru iznose 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike