Josipa Lisac na Džez festu u Valjevu

Džez fest u Valjevu, 32. po redu, biće održan od 16. do 21. maja, a glavna zvezda manifestacije je Josipa Lisac, za čiji koncert vlada veliko interesovanje, saopštila je Gradska uprava Valjeva.

Hrvatska pevačica održaće koncert 18. maja u Centru za kulturu, a organizatori očekuju da će njen nastup privući veliki broj posetilaca ne samo iz Valjeva i okoline, već i iz drugih gradova širom Srbije.

Za publiku van Valjeva rezervisan je određeni broj karata.

Na Džez festivalu nastupiće muzičari iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, pre svih već tradicionalno „Cubismo“, koji će imati koncert 21. maja.

Prve večeri festivala u holu Centra za kulturu nastupaće više od 200 dece iz škole stranih jezika „Kontext“, u programu „Deca pevaju džez“.

Drugo veče je rezervisano za valjevske džezere, dok će 19. maja nastupati Kvintet Petra Rakića iz Kosovske Mitrovice i Jasna Jovićević i Gabriela Koso iz Subotice.

Mladi domaći muzičari, kao i njihove kolege iz Slovenije predstaviće se publici 20. maja, dok će sutradan na velikoj sceni Centra za kulturu, pored „Cubisma“, svirati i niški bend „Naiš Blue“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.