najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kalevala donosi u Beograd rusku folk metal muziku

Ruski folk metal bend Kalevala, koji se nalazi na evropskoj turneji pod nazivom “Slava proleću”, pored Letonije, Poljske, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Češke i Belorusije, nastupiće i u Srbiji, 7. marta uveče u Klubu Doma omladine Beograda, u organizaciji “Route 011”.

Podršku gostima iz Moskve, pružiće srpsko – ruski bend Svarun.

Kalevala je vodeći bend ruske folk metal scene, koji neguje muzičku tradiciju svoje zemlje uz zvuke električne gitare.

Glavna karakteristika ove grupe su vesele i lako pamtljive melodije uz zvuke balalajke i harmonike, praćene uzbudljivim i emotivnim ženskim vokalom i melodičnim gitarskim deonicama.

Muzika Kalevale donosi priče i legende mnogih nacija koje žive na teritoriji Rusije, ali i priče slovenskih naroda i Kozaka. Iz ovog benda poručuju da jedva čekaju koncert u Beogradu.

“Draga Srbijo, dolazimo vam u posetu iz bratske Rusije. Veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da posetimo vašu predivnu zemlju i upoznamo se sa vama. Pripremili smo vam specijalnu set listu pesama za koncert i zaista bismo voleli da dođete u što većem broju da zajedno napravimo veliku žurku”, naveli su članovi Kaleve.

Svarun je fuzija autentičnog pristupa slovenskom kulturnom nasleđu i žestokog, ali i prefinjenog simfonijskog, metal zvuka. Iz ovog benda najavljuju odličnu uvertiru pred nastup Kalevale.

U okviru koncerta biće održana prodajna izložba unikatnih predmeta kreativne radionice „Rod“, koja inspiraciju pronalazi u slovenskoj mitologiji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike