U trendu

Kejvu Niče, Srbija ti kliče!

Iskoristio sam poklič iz pesmice grupe "Ateist Rep" upućene čuvenom privatnom detektivu Niku Sloteru. U znak zahvalnosti. I nakon učestalih otkaza nastupa nekih zvezda kod nas.
Očigledno je problem u meni. Madona svakako ima nešto lično protiv mene. Možda smo išli zajedno u školu, ja sam se njoj sviđao, ali je nisam primećivao i sad mi se sveti. Čekaj, ona je starija od mene. Nije to. Možda fakultet. Ili vojska… Ma, sigurno sam joj negde stao na žulj. Nije joj bilo dosta što je odustala od gostovanja u Beogradu samo nekoliko dana pošto sam ja napisao članak. Sad je videla da sam javio da se posao s Crnom Gorom izjalovio pa je brže-bolje ponovo potrčala tamo, samo da me obezvredi. Neka, bolje nisam ni zaslužio. A toliko sam je hvalio. Pa, gospođo Riči, još ćemo se mi sresti!
Još jedan šamar za nas. Bivši frontmen grupe "The Stone Roses", Ijan Braun (Ian Brown), otkazao je svoj nastup u našem gradu, koji je bio zakazan za 7. jun u SKC-u. Da nam bude lakše, mnogi termini njegove turneje su pomereni ili otkazani, uključujući i koncert u Zagrebu, 6. juna. Uz zvanično izvinjenje čoveka koji je već nastupao kod nas u dva navrata ("Exit" i "Green Fest"), dobili smo i tračak nade u izjavi da je koncert samo odložen i da ćemo biti obavešteni o novom terminu. Daj bože da je tako, mada sumnjam.
E, zbog svega toga je i glavna tema ovog članka toliko značajna. Jer tako to rade pravi majstori! Nakon 18 godina pauze, Nik Kejv je sa svojim bendom "The Bad Seeds" nastupio u našem gradu, u "Beogradskoj areni", u sredu, 4. juna, pred nešto manje od 10.000 oduševljenih posetilaca. Koncert je bio u sklopu turneje na kojoj promoviše najnovije ostvarenje – "Dig, Lazarus, Dig!" Šta reći o ovom slavnom australijskom muzičaru i njegovom nastupu? Samo tri reči – sjajno, sjajno, sjajno! Elegantan, kao i uvek, s imidžom koji prati novi album, u vidu zalizane kose i upečatljivih crnih brkova, Nik se pojavio s neznatnih pola sata zakašnjenja i izazvao delirijum u ne preterano punoj Areni. S originalnim pridobijanjem domaće publike uz pozdrav "Thank you in Serbian" (Hvala na srpskom) počeo je nastup pun energije, euforije i odličnih pesama. Prvih sat i po koncerta proteklo je u izvođenju numera s poslednjeg albuma, prošarano tek ponekom starijom pesmom. Zatim se bend povukao s bine, a publika ih je, kao po običaju, dozvala na bis. Ipak, niko od prisutnih nije ni slutio da će on trajati čitavih sat vremena. Iako smo čuli da je Kejv bio prehlađen jer je prethodnog dana na nastupu u Zagrebu bilo prilično hladno, to se na njemu nije moglo osetiti. Uz konstantno zahvaljivanje publici i neskrivenu oduševljenost, pitao je publiku šta bi volela da čuje. Na kraju, uz već upaljena svetla, usledio je još jedan bis i pozdrav: "Vi ste je…o fantastični! Vidimo se za deset… Ma ne, za dve godine!"
Hvala, maestro!

1 komentar
  1. Dacka Dacković

    Sjajno, obožavam sve članke ovog autora 🙂

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike