najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Koncert Kornelija Kovača večeras u Parobrodu

Muzičar i kompozitor Kornelije Kovač nastupiće večeras u Ustanovi kulture “Parobrod” i svojim koncertom u klavir holu Arsena Dedića započeće novi program pod nazivom “Klasici rokenrola” sa podnaslov “Pop džez pijanisti”.

Kovač će održati koncert za 100 posetilaca u intimi građanskog salona “Parobroda”, a na repertoaru će se naći pesme “Korni” grupe (Trla baba lan, Ivo Lola, Moja generacija…), preko hitova Zdravka Čolića (April u Beogradu, Ti si mi u krvi…) do španskih kompozicija.

Kornelije Kovač je rođen 1942. u Nišu, ali su za njegovu muzičku biografiju presudni bili Subotica i Sarajevo, period obrazovanja i “Indeksi” sa kojima je nastupao.

Deo njegove karijere vezuje se za Veliku Britaniju i Španiju, pisao je i komponovao za najveće zvezde popularne muzike bivše Jugoslavije i autor je verovatno najlepše pesme posvećene Beogradu (“April u Beogradu”).

“Parobrod” je do sada organizovao nekoliko različitih muzičkih programa: klasičnu scenu kroz ex katedra ekskluzivu Akademije muzičke umetnosti, džez klub DasBoot, Rock”n”Dorćoll i Amstel Unplugged i ova serija koncerata koju Kovač otvara, na tom je i tragu drugačijeg.

Organizator je najavio da će se koncert snimati kako bi ostala svojevrsna kompilacija omiljenog repertoara najznačajnijih pijanista.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike