Koncert Kornelija Kovača večeras u Parobrodu

Muzičar i kompozitor Kornelije Kovač nastupiće večeras u Ustanovi kulture „Parobrod“ i svojim koncertom u klavir holu Arsena Dedića započeće novi program pod nazivom „Klasici rokenrola“ sa podnaslov „Pop džez pijanisti“.

Foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Kovač će održati koncert za 100 posetilaca u intimi građanskog salona „Parobroda“, a na repertoaru će se naći pesme „Korni“ grupe (Trla baba lan, Ivo Lola, Moja generacija…), preko hitova Zdravka Čolića (April u Beogradu, Ti si mi u krvi…) do španskih kompozicija.

Kornelije Kovač je rođen 1942. u Nišu, ali su za njegovu muzičku biografiju presudni bili Subotica i Sarajevo, period obrazovanja i „Indeksi“ sa kojima je nastupao.

Deo njegove karijere vezuje se za Veliku Britaniju i Španiju, pisao je i komponovao za najveće zvezde popularne muzike bivše Jugoslavije i autor je verovatno najlepše pesme posvećene Beogradu („April u Beogradu“).

„Parobrod“ je do sada organizovao nekoliko različitih muzičkih programa: klasičnu scenu kroz ex katedra ekskluzivu Akademije muzičke umetnosti, džez klub DasBoot, Rock“n“Dorćoll i Amstel Unplugged i ova serija koncerata koju Kovač otvara, na tom je i tragu drugačijeg.

Organizator je najavio da će se koncert snimati kako bi ostala svojevrsna kompilacija omiljenog repertoara najznačajnijih pijanista.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar