najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Koncert Yu grupe 17. decembra u Hali sportova

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rokenrol muzike, “Yu grupa”, proslaviće 45 godina trajanja na muzičkoj sceni, koncertom 17. decembra u Hali sportova, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Žika Jelić je najavio da će gosti koncerta biti Radomir Mihajlović Točak, Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme), Nikola Čuturilo (Riblja Čorba), Zoran Milanović (Smak), Zoran Kostić Cane (Partibrejkers).

Petar Jelić je rekao da će repartoar biti u skladu sa nazivom koncerta “45 godina čistog rokenrola” i u skladu sa jubilejom, te će tako provesti publiku kroz pesme koje su obeležile prethodne četiri i po decenije “Yu grupe”.

Dragi Jelić se nadovezao da će izvesti i šest novih pesama koje će se naći na njihovom novom, 12. po redu, albumu koji će izaći sredinom februara.

On je izrazio zadovoljstvo što će se drugi put naći na sceni sa Točkom, a prvi put sa Čuturom, koji je napisao tekstove za šest pesama sa novog albuma.

“Čutura će svirati gitaru na koncertu, tako da moram da povedem računa šta radim”, dodao je Dragi Jelić uz osmeh.

“Yu grupu” su osnovali 29. novembra 1970. braća Dragi (gitara) i Žika Jelić (bas gitara), Miodrag Okrugić (orguljaš) i Velibor Bogdanović (bubnjar).

Ime za bend odabrala je publika. Na njihovom nastupu u zemunskom klubu “Sinagoga”, disk džokej Zoran Modli je pozvao publiku da predloži ime.

Prvom pesmom “Nona” postali su pioniri upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici.

Oda tada objavili su 11 studijskih albuma, jedan “lajv” album i 10 singlova, a njihovu karijeru obeležili su hitovi “Crni leptir”, “More”, “Trka”, “Čudna šuma”. “Noć je moja”, “Od zlata jabuka”, “Mornar”…

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike