najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Koncert Zubina Mehte i Beogradske filharmonije

Zubin Mehta, najbolji dirigent našeg doba, ponovo dolazi u Beograd povodom Gala koncerta sa Beogradskom filharmonijom, koji će biti održan u nedelju, 20. septembra, na Kolarcu.

Nakon dobrotvornih koncerata održanih u Napolju i Madridu, kao dokazani humanista taj maestro se odriče honorara od nastupa sa srpskim orkestrom u korist Fondacije Beogradske filharmonije, čiji je on počasni predsednik, navode iz BFH.

Mehta će 8. put stati na centralno mesto Beogradske filharmonije, a izvešće poslednju Mocartovu i prvu Malerovu simfoniju – “Jupiter” i “Titan”.

Kako navode iz Beogradske filharmonije muzičari su uzbuđeni povodom dolaska čuvenog maestra.

“Teško je opisati uzbuđenje i nestrpljenje koje oseća svaki muzičar povodom dolaska legendarnog umetnika i osvedočenog prijatelja našeg orkestra. Svaki njegov dolazak je neponovljivo iskustvo i privilegija. Pristup, način rada i zahtevi ukazuju da pomno prati napredak i umetničko sazrevanje našeg ansambla”, kaže koncertmajstor filharmonije Miroslav Pavlović.

Dirigent koji je nedavno obeležio 50 godina rada sa Bečkom, Berlinskom, i Izraelskom filharmonijom, čiji je doživotni muzički direktor, oduvek je podržavao i verovao u Beogradsku filharmoniju.

Poslednji put predvodio je u junu 2013. godine, kada je pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna. Gala koncert, ispraćen stojećim ovacijama na Kolarcu, bio je prvi deo celovečernjeg događaja, iza koga je usledila donatorska večera sa ciljem da se prikupi deo potrebnih sredstava za prvu turneju po SAD-u, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru, 2014. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike