najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kraj grupe Eyesburn

Poznati srpski hardkor/rege sastav Eyesburn objavio je putem svoje Fejsbuk stranice da je otkazao sve ranije najavljene koncerte i prestao sa radom. Navedeno je i da su u planu bila bar dva oproštajna koncerta, ali da se članovi nisu mogli dogovoriti oko njihovog održavanja.

Eyesburn, koji je bio jedan od predvodnika srpske rok scene 90-ih, se i ranije raspadao, pa ponovo okupljao, ali je ovo definitivno kraj za beogradski sastav, otkrio je u razgovoru za “Vijesti” frontmen i osnivač benda Nemanja Kojić Kojot.

“Jednostavno smo došli do prekretnice kada svako ide svojim putem i to je to. Ništa nije strašno, nema tu sad nekih grotesknih stvari za izjaviti. Kao i svaki drugi normalan bend, nešto traje dok traje, kad prođe magija – prošla je… Svako svojim putem u miru, odnosi su okej, dogovorili smo se da je najbolje da bend više ne radi. Više nikad. Jer se taj bend okupljao i raspadao nekoliko puta i već od toga imam malo loš osjećaj vezan za to ime, taj brend”, objasnio je Kojot.

Pjevač je istakao da fanovi benda ne bi trebalo da to prihvate kao tužnu vijest, te da on nije ogorčen, već osjeća veliko olakšanje i smatra da će svim članovima sada krenuti bolje u životu.

“Ova posljednja postava je bila jako dobra i imali smo odlične koncerte i to je u stvari bio dobar vrhunac, lijep kraj karijere jednog benda. Bilo je veoma lijepo godinu i po dana raditi u toj konstelaciji. Sad to ne funkcioniše. Ja lično imam želju da radim nešto sasvim deseto. Ne samo rege, i dalje ostajem i u rokenrolu, ali ću sve raditi na malo drugačiji način. Na koji konkretno, rano je pričati”, kazao je Kojot.

On je naglasio i da su na raspad benda osnovanog 1994. više uticali uslovi na muzičkoj sceni nego međuljudski odnosi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike