U trendu

Kraj jedne ere: Anton i Cane iz Partibrejkersa se razdvojili

Posle 35 godina karijere u „Partibrejkersima“, pevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom „Škrtice“

„Cane i ja smo radili zajedno i apsolutno je bilo nebitno ko je šta napisao. Pa zato smo bend! Čim krene deljenje na titule, čim krene ego da se naduvava… To je bolest ovog sveta u ovom trenutku“, rekao je u razgovoru za dodatak Blica „Pop&Kultura“ Nebojša Antonijević Anton, gitarista benda „Partibrejkers“.

Posle 35 godina karijere u „Partibrejkersima“, pevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom „Škrtice“, a Anton, druga osovina grupe, nedavno je oformio svoj bend sa dva preostala člana „Brejkersa“.

„Sada su sve pesme moje, ali moram da imam ekipu koja je deo mene. Onda su bend i publika jedno“, rekao je Anton dodavši da je u tome tajna muzike. „Sam čovek nije ništa. Možda baš zato do sada to nisam nikad radio. Uvek sam bio u fazonu da Cane i ja to radimo. Moguće je da je trebalo da sazri vreme i za ovo, a sada mi se pokazuje da jeste.“

Sa Canetom se, kako je rekao, međusobno podržava.

„Kako da kažem, svašta je bilo između nas i to je dobro da čovek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar“, istakao je. „‘Brejkersi’ su velika stvar mog života, zaista. Ali ako se samo za to vežeš, onda si opet promašio.“

Imao je prilike i da čuje Canetove „Škrtice“.

„Putovali smo jednom negde i onda je Cane hteo da se pohvali, doneo je i pustio pesme sa probe. Meni je to bilo super“, ispričao je.

Na pitanje kako će se zvati nova grupa i album na kojem trenutno radi, Anton je rekao da će ime benda ići uz njegovo ime, jer je to njegov prvi album.

„Biće nešto. Stalno se zezamo, zovem ih ‘Teški hipici’, svi smo se zabradili i svi smo fantastično raspoloženi“, kazao je.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike