U trendu

Kris Rija 5. februara u Centru „Sava“

Slede dve zaista veličanstvene najave koncertnih dešavanja u našem glavnom gradu. U oba slučaja lokacija je ista, a u pitanju su istinski velikani iz muzičkog sveta. Krećemo s onim ko je prvi na redu da nastupi.
Dakle, 5. februara 2010. godine u novobeogradskom Centru "Sava" nastupiće popularni britanski muzičar Kris Rija (Chris Rea, puno ime – Christopher Anton Rea). Rija u Beograd dolazi u okviru evropske turneje pod imenom "Still so far to go", koja je počela 25. januara. Tako se zapravo zove ("Still So Far To Go – The Best of Chris Rea") dupli album najvećih hitova ovog izvođača, objavljen u oktobru prošle godine. Pored legendarnih pesama iz prethodnih trideset godina rada, kao što su "On the Beach", "Josephine", "Road To Hell", "Julia" i druge, na ovom ostvarenju nalaze se i dva nova singla – "Come So Far, Yet Still So Far to Go" i prelepa balada "Valentino". Takođe, novi studijski album ovog izvođača očekuje se ove godine.
Rija, koji će 4. marta napuniti 59 godina, smatra se za jednog od najvećih gitarista s prostora Velike Britanije. U karijeri je prodao više od trideset miliona albuma, a najviše uspeha postigao je izdanjima "The Road To Hell" (1989) i "Auberge" (1990), koji su odmah izbili na prvo mesto britanske top-liste. Pored toga što sjajno svira gitaru, fanove je kupio i svojim specifičnim promuklim glasom. Njegovi počeci vezani su isključivo za bluz, a kasnije je počeo da eksperimentiše s drugim pravcima. Posle teške bolesti, 2001. rešio je da se vrati svojim korenima, nazivajući tada bluz svojom prvom ljubavlju i svojom "suprugom".
Podsećamo da je Kris Rija nastupio u Beogradskoj areni, baš na svoj rođendan 4. marta 2008. godine, oduševivši nekoliko hiljada prisutnih. Izveštaj s ovog događaja možete naći u našoj arhivi. Budite sigurni da će i ovoga puta koncert biti spektakularan. Nastup je, rekosmo, zakazan za petak, 5. februar, s početkom u 20.30. Cene karata su 1.700, 2.200, 2.600 i 2.900 dinara. Dođite u Centar "Sava" i uverite se šta je prava muzika.
U međuvremenu, posetite zvaničan sajt Krisa Rije, koji je zaista odlično urađen, i informišite se o svemu što vas zanima.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.