Lena Kovačević predstavila novi album “Džezeri“

Pop-džez pevačica i kompozitor Lena Kovačević predstavila je svoj novi album „Džezeri“, koji je svojevrsan omaž pesama Momčila Bajagića Bajage.

Na promocji albuma „Džezeri“, sinoć u Hotelu „Hajat“, gosti su mogli da užzivaju u novim aranžmanima dobro poznatih pesama kao što su „Muzika na struju“, „Dobro jutro džezeri“ i „Sa druge strane jastuka“, dok je prvi singl sa albuma „Poljubi me“ izašao početkom novembra.

Foto: Instagram/LenaKovacevic

Foto: Instagram/LenaKovacevic

Među gostima su bili Lenin otac, čuveni režiser Dušan Kovačević, muzičari Momčilo Bajagić Bajaga i Dejan Cukić, voditelj Aleksandar Gajšek i režiser Goran Marković.

Album „Džezeri“ je treći album Lene Kovačević u izdanju PGP RTS-a, a do sada je objavila albume „Dobar dan za pevanje“ (2009) i „San“ (2013), koji je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona.

Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford.

Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Bušemijem i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom Džonom Klejtonom, sa kojim su sarađivale i Dajen Krol, Nina Simone.

Zajedno sa svojim bendom nastupa širom Srbije i regiona, a trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata, projekat je namenjen inostranom trištu.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar