najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Lena Kovačević predstavila novi album ”Džezeri”

Pop-džez pevačica i kompozitor Lena Kovačević predstavila je svoj novi album “Džezeri”, koji je svojevrsan omaž pesama Momčila Bajagića Bajage.

Na promocji albuma “Džezeri”, sinoć u Hotelu “Hajat”, gosti su mogli da užzivaju u novim aranžmanima dobro poznatih pesama kao što su “Muzika na struju”, “Dobro jutro džezeri” i “Sa druge strane jastuka”, dok je prvi singl sa albuma “Poljubi me” izašao početkom novembra.

Među gostima su bili Lenin otac, čuveni režiser Dušan Kovačević, muzičari Momčilo Bajagić Bajaga i Dejan Cukić, voditelj Aleksandar Gajšek i režiser Goran Marković.

Album “Džezeri” je treći album Lene Kovačević u izdanju PGP RTS-a, a do sada je objavila albume “Dobar dan za pevanje” (2009) i “San” (2013), koji je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona.

Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford.

Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Bušemijem i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom Džonom Klejtonom, sa kojim su sarađivale i Dajen Krol, Nina Simone.

Zajedno sa svojim bendom nastupa širom Srbije i regiona, a trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata, projekat je namenjen inostranom trištu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Djoka

    To njeno pevanje i pesme, to je crap, shit, trash, junki…..

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike