U trendu

„Lordi“ u martu u Beogradu

Svi ih dobro znamo s Evrovizije od pre nekoliko godina. Njihove jezive maske duboko su se urezale u naše sećanje. Novost je da će ovaj hevi metal bend iz Finske uskoro gostovati u Beogradu. Koncert grupe "Lordi" zakazan je za 7. mart u Studentskom kulturnom centru.
Pobednici Evrovizije – finska atrakcija "Lordi", poznatiji po nadimku "čudovišta iz Finske", u Beograd donosi žestok zvuk i veoma ubedljiv scenski nastup s dosta pirotehnike. Bend je na svojoj "rajder" listi zahtevao binu površine 120 metara podignutu na gotovo dva metra visine, kako bi svi prisutni mogli da nesmetano prate koncert. Posebna platforma će biti instalirana na bini da bi mogla da nosi nesvakidašnji set bubnjeva a i klavijaturistkinja Ava će takođe biti postavljena na jednu. Najsavremenije ozvučenje, miksete i subvuferi garantuju dobar zvuk koji neće prelaziti jačinu od 110 decibela.
Svi koncerti benda "Lordi" obiluju gomilom pirotehnike i svetlosnih efekata. Tehnički tim za pirotehniku benda je čuvena finska kompanija koja je bila zadužena za specijalne efekte na "Evroviziji" održanoj u Beogradu, kao i na koncertu grupe "Nightwish".
Bend "Lordi" je nastao 1995. godine, ali svetsku slavu postiže tek 2006. godine, kada pobeđuje na "Evroviziji" održanoj u Atini s pesmom "Hard Rock Hallelujah". Članovi benda se nikada nisu pojavili u javnosti bez svojih zastrašujućih maski. Poznato je pak da grupu čine Mister Lordi, koji je i glavni vokal, gitarista Amen, Kita za bubnjevima, Oks, koji svira bas, i jedina "dama" u bendu – klavijaturistkinja Ava.
Pored pesme kojom su se proslavili na Evrovizijskom takmičenju bend je izdao i singlove: "Would You Love a Monsterman?", "Devil is a Loser", "Blood Red Sandman", "Who’s Your Daddy?", "It Snows In Hell" i "Bite It Like A Bulldog".
Karte za koncert već se nalaze u prodaji i mogu se nabaviti na uobičajenim prodajnim mestima po ceni od 1.600 dinara. VIP karte, koje omogućavaju pristup balkonu i galeriji, takođe su u prodaji po ceni od 2.500 dinara. Broj karata je limitiran na 850 zbog nesvakidašnje produkcije, a broj VIP karata je takođe limitiran na 50.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.