U trendu

Majkl Džekson ipak ubijen

Sada više nema nikakve sumnje, kralj je ubijen! Ova vest nimalo neće oraspoložiti milione Džeksonovih fanova, koji su u neverici primili vest o smrti svog idola 25. juna.
Preliminarni toksikološki nalazi, kao i zaključci patologa, koji se već nalaze u dokumentima suda u Hjustonu, država Teksas, nedvosmisleno potvrđuju da je uzrok smrti Majkla Džeksona prestanak rada srca usled smrtonosne doze jakog anestetika propofola. Te lekove pevač je koristio zbog problema sa nesanicom, kao i s bolovima. U sudskim spisima nalazi se i izjava njegovog ličnog doktora Konrada Marija (Conrad Murray), koji mu je smrtonosnu dozu i dao. Kako se navodi, Mari je rekao da je Majkl imao tešku zavisnost od tog leka i da ga je tog kobnog dana celih šest sati molio da mu da "mleko", kako je on zvao taj anestetik, ne bi li uspeo da zaspi. Tamo takođe stoji i podatak da je doktor davao pevaču infuziju od 50 miligrama propofola svake večeri tokom šest nedelja pre njegove smrti, kako bi uopšte mogao da utone u san. Na dan smrti Mari je uključio i druge lekove, kao i valijum, što je, pokazalo se, bilo kobno.
Mari tvrdi da je nakon toga otišao do toaleta i posle dva minuta, vrativši se u prostoriju, zatekao Majkla na izdisaju. Pokušao je da ga oživi tako što mu je dao flumazenil, lek koji poništava dejstvo sedativa u organizmu, ali bez uspeha. Zatim je u panici pozvao kolegu da ga pita za savet, a kada je video da nema pomoći, pozvao je i svog advokata.
Posle svega ostaje još uvek nejasno zašto doktor nije rekao lekarima koji su došli da je pevaču dao propofol, zašto je 47 minuta proveo telefonirajući i, na kraju, najvažnije – zašto je čekao celih 80 minuta pre nego što je pozvao hitnu pomoć. Nedavno se pojavila vest da bi Mari uskoro mogao biti uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata. Ipak, najveća kazna mogla bi mu biti gnev vernih obožavalaca muzičke legende, koji mu nikada neće oprostiti ovaj čin.
"Kralj popa" još uvek nije sahranjen zbog opsežne istrage i obdukcije, kao i zbog problema i sporova oko mesta gde će Džekson počivati. Predstavnici njegove porodice najavili su da bi datum sahrane trebalo da bude 3. septembar. S obzirom na to da prodaja njegovih albuma ide bolje nego ikad, sigurno je da za većinu fanova on nikad neće umreti. Kralj je mrtav, živeo kralj!
Iz naše arhive

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike