najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dočekan Zubin Mehta

Čuveni dirigent Zubin Mehta doputovao je u Beograd povodom Gala koncerta koji će održati sa Beogradskom filharmonijom 20. septembra na Kolarcu.

Na aerodromu “Nikola Tesla” slavnog dirigenta dočekao je ministar Ivan Tasovac, zajedno sa delegacijom Ministarstva kulture i informisanja, kao i predstavnici Beogradske filharmonije.

“U Beograd su kao centar Jugoistočne Evrope dolazila najveća imena iz sveta umetnosti, ali niko nije ostavio takav trag, ne samo na muzičkoj sceni, već i na celo društvo, kao Zubin Mehta”, izjavio je Tasovac.

Ministar je primetio da “promovišući svoje prijateljstvo i ljubav prema Srbiji u celom svetu, maestro na najlepši način pokazuje kako je kultura upravo ta središnja tačka koja nas spaja”.

“Beogradska filharmonija, Beograd i cela Srbija mu uzvraćaju punim srcem. Očigledno je da je to ljubav na prvi pogled koja je odavno prešla granice i muzike i scene”, dodao je Tasovac.

Mehta je, prilikom susreta sa svojim beogradskim prijateljima, rekao da “sa velikim zadovoljstvom očekuje današnji susret sa orkestrom”, podsetivši da skoro 60 godina rado dolazi u Beograd.

Slavni dirigent je izrazio želju da 2018. godine proslavi sa Beogradskom filharmonijom 60 godina od svog prvog susreta sa orkestrom davne 1958.

Mehta će nastupiti sa Beogradskom filharmonijom osmi put, a publika u Kolarčevoj zadužbini će imati priliku da čuje poslednju Mocartovu simfoniju “Jupiter” i prvu Malerovu simfoniju, poznatu kao “Titan”.

(Tanjug)

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike