najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na Beogradskom džez festivalu – 22 sastava

Na Beogradskom džez festivalu, koji će pod sloganom “Planeta džez” biti održan od 26. do 30. oktobra nastupiće 22 sastava sa svih meridijana, od Brazila do Izraela.

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić kaže da Beogradski džez festival okuplja najbolje iz savremenog džeza i predstavlja presek onoga što je najkvalitetnije u džezu. Najveći broj muzičara nastupiće tradicionalno u Domu omladine, a 27. oktobra ljubitelji džeza u Sava centru moći će da slušaju izraelski Avišai Koen trio, planetarne džez zvezde, jedno od najvećih imena na beogradskog festivala.

Sa njim će iste večeri nastupiti jedno od najvećih imena flamenko džeza iz Španije, “Antonio Serano kvintet”, koji je našoj publici poznat po muzici za nekoliko Almodovarovih filmova, a koji je, kako ističe Ambrozić, virtuoz na usnoj harmonici, što je vrlo neobično.

Dan kasnije na tom mestu publici će se predstviti Džek De Džonet, čuveni bubnjar koji je po prvi put u Srbiji, i Dejv Holand, jedan od najlegendarnijih džez basista, koji je pre mesec dana je postao deo Kuće slavnih džeza.

Prema rečima Ambrozića, ove godine je jedna od podtema latino muzika, koju će dočarati izvođači iz Brazila, sa Kube, iz Portugalije, Španije, ali i Italije i Francuske.

Za to je, kaže, rezervisan termin od 19.30 sati, dok će od 20 sati nastupiti mužičatri iz Norveške, Švedske, Danske i po prvi put sa Islanda, koji će predstaviti skandinavski džez.

– Od 15. septembra ćemo objaviti ceo program, a za jednu kartu moći ćete da slušate dva koncerta, u 19.30 i u 20 sati – rekao je Ambrozić.

Posebno je ponosan na to što je festival posao deo Evropske džez asocijacije, jer je to, kako kaže, institucija u koju se teško ulazi.

– U Evropi je prepoznat kvalitet našeg rada. Mi se trudimo da sa ovim budžetom dovedemo vrhunski kvalitet, jedan smo od tri – četiri velika međunarodna muzička događaja u Beogradu i to je naša odgovornost – zaključio je Ambrozić.

Gradski menadžer Goran Vesić precizirao je da je budžet festivala ove godine oko 200.000 evra. Kompleti ulaznica su već prodati, sada se prodaju samo pojedinačne karte. Prošle godine više od 10.000 ljudi slušalo je džez na festivalu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike