U trendu

Njihov duet volela je cela Jugoslavija: Preminuo pevač Tomislav Bajić

Pevač narodne muzike Tomislav Bajić preminuo je u porodičnoj kući u Beogradu, prenose mediji u srbiji.  Postao je poznat u bivšoj Jugoslaviji po duetu sa bratom Andrijom.

Tomislav Bajić bio je pevač, frulaš, čuvar narodne pesme u okviru kojih su poseban segment činile šaljive pesme, katkad i sa elementima satire.

Biće sahranjen na groblju Orlovača u subotu 24. februara u 13.45 časova.

Karijeru je počeo kao član kulturno-umetničkih društava „Đoka Pavlović“ i „Gradimir“, nakon kojih, 1956. godine, dolazi u Radio Beograd. Tada nastaje i prvi trajni snimak braće Bajić za pesmu Idu dvoje, ne poznajem ko je.

Od sredine 60-ih i tokom 70-ih godina prošlog veka njihove ploče bile su najtiražnije. Kolubarski vez, autorsko kolo Andrije i Tomislava Bajića, nalazi se na redovnom repertoaru gotovo svih kulturno-umetničkih društava.

Neke od njihovih najpoznatijih pesama su Jesen stigla, Kolo veselo, Igra mala na čolove… Osim njih, braća Bajići ostaće upamćeni po uspešnim interpretacijama numera: Ide Mile Lajkovačkom prugom, Pogledaj de, mala moja, Ko to kaže, ko to laže.

Tomislav i Andrija Bajić, kao istaknuti predstavnici izvorne muzike prezentovali osnovne postulate srpske muzičke tradicije članovima Srpske akademije nauke i umetnosti.

2 komentara
  1. Anonimni

    Mislim da to njemu sad nije važno!

  2. Anonimni

    Pa za njega nema mesta u aleji jel da,eeeee

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike