najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova verzija pesme „Živeo Staljin i svetska rezolucija“

Grupa „Dža ili Bu“ je, povodom 25 godina od izlaska svog prvog albuma, snimila novu verziju pesme „Živeo Staljin i svetska revolucija“, koja će se naći na njihovom novom albumu „Sedma sila“.

Spot je sniman po uzoru na originalni spot, a pesma je u novom aranžmanu, kako je bend i izvodi uživo.

Bend „Dža ili Bu“ je osnovan 1987. godine u Beogradu, a prvi koncert su održali u bioskopu „Rex“ 22. januara 1988.

Naredne godine su uradili prve demo snimke za pesme „Mamin nov usisivač“ i „Crveno“ i sa četiri pesme uvršteni su u izdanju „Drugi talas – Beograd 89“ gde su predstavljeni novi domaći sastavi.

Godine 1991. objavili su prvi studijski album „Hej, mornari“ i uz duhovitu nalepnicu na omotu – „Pobednici Splita ’91“ formulisali su „gitaristički orjentisanu muziku garniranu socijalno-političkim tekstovima“ i to posebno u pesmama „Živeo Staljin i svetska revolucija“ i „Kraljica pica parka“.

LP su objavili 1992. i krenuli na turneju po Srbiji. Odsvirali su oko 100 koncerata i Radio Index ih je proglasio za koncertnu grupu godine.

Na drugom albumu „Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju“, objavljenom 1992. godine, krećući se od panka do hard roka, dali su svoje cinično viđenje zemlje u kojoj su „osuđeni da žive“.

Tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. prestali su sa radom i ponovo se vratili na scenu 2003. i objavili kompilacijski disk „Retrovizor“. Sa petim studijskim albumom „Ultra muk“ uplovili su u industrijal zvuk.

Tokom 2013 i 2014. u okviru turneje „Kukovo leto“ bend je odsvirao više od 100 koncerata širom regiona i nastupili su kao predgrupa Biliju Ajdolu u Beogradu.

Prošle godine su započeli snimanje svog sedmog studijskog albuma „Sedma sila“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike