U trendu

Oasis slave 10 godina od prvog koncerta

Sada već veteranski, britanski sastav Oasis proslaviće na jesen desetogodišnjicu svog prvog velikog živog nastupa mini turnejom po Britaniji. Ona bi trebalo da počne 7. oktobra, dvama koncertima u londonskom Shepherd’s Bush Empire-u, a okončaće se nastupom 14. oktobra u Glazgovu.

Svoj prvi koncert Oasis su održali 18. avgusta 1991. na Boardwalk-u, u svom rodnom Mančesteru, ali veće turneje po Britaniji nisu imali sve do jeseni 1993.

Grupa, koja je nedavno imala zajedničku “Severnoameričku turneju bratske ljubavi” sa bendovima Black Crowes i Spacehog, a na nedavnom koncertu Nila Janga (Neil Young) u Parizu, gde su se pojavili kao gosti, publika ih nije baš očekivano dočekala, tako da je frontman sastava Liam Galager (Liam Gallagher) čak “popio” nekoliko trulih paradajza.

I Liam i njegov brat (gitarista i autor pesama) Noel (Noel Gallagher) su već napisali dosta novih pesama za sledeći studijski album Oasis-a, koji bi trebalo da usledi posle ne baš uspešnog “Standing on the Shoulders of Giants” iz 2000. godine.

Evo i svih termina njihove britanske turneje predviđene za ovu jesen:

  • 7. i 8. oktobar: London
  • 10. i 11. oktobar: Mančester
  • 13. i 14. oktobar: Glazgov

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Pošalji komentar