Odlična prodaja novog albuma Eagles-a

„Long Road Out of Eden“ je prvi studijski album grupe Eagles još od 1979. Svaki od šest prethodnih dobio je platinastu ploču, a ako je suditi prema prvim informacijama, ni ovaj neće zaostati. Tokom prve godine prodaje u Severnoj Americi, album će biti dostupan samo u lancu supermarketa Wal-Mart i preko internet prezentacije benda. Ugovori o ekskluzivnoj prodaji izdanja samo u jednom lancu supermarketa nisu ništa novo u SAD i postaju sve češći.
Međutim, takav pristup prodaji menja i mnoge druge standarde. Na primer, liste najprodavanijih albuma u SAD magazina Billboard odavno predstavljaju standard za utvrđivanje uspeha određenog muzičkog izdanja. Na glavnu listu 200 najprodavanijih pristup imaju samo izdanja u slobodnoj prodaji, ali je magazin organizovao i alternativnu listu, na koju mogu ući i naslovi koji više „nisu sveži“, kao i oni koji se prodaju ekskluzivno u supermarketima ili preko određenih internet sajtova. Da li će se određeno izdanje naći na ovoj listi zavisi i od volje vlasnika ekskluzive da ustupi podatke o prodaji.
Kompanija Wal-Mart dosad nije ustupala te podatke magazinu Billboard niti ih je javno iznosila, ali se Irving Azof, menadžer Eagles-a, nada da će kompanija promeniti svoju politiku. „Ako bi se Eagles-i našli na toj listi, iako se njihov album prodaje samo u jednom maloprodajnom lancu, Britni sigurno ne bi bila na prvom mestu“, izjavio je Azof, aludirajući na novi album Britni Spirs, koji se u svojoj prvoj nedelji na tržištu našao na prvom mestu liste najprodavanijih. Jedina informacija koja je do sada stigla iz kompanije Wal-Mart kaže da se „Long Road Out of Eden“ prodaje za 50% bolje od očekivanog, kao i da je prvi dan znatno nadmašio sve dosadašnje premijere.
Veterani koji su i mlađim generacijama poznati po hitu „Hotel California“ iz 1976. raspali su se 1980. godine uz opštu tuču iza bine odmah nakon poslednjeg koncerta na turneji. Don Henli, bubnjar i jedan od osnivača benda, izjavio je nakon toga da će se bend ponovo sastati „kada se pakao smrzne“. To je upravo naziv povratničkog, živog albuma, koji se pojavio 1994. godine, „Hell Freezes Over“. Posle nekoliko turneja i jedne kompilacije najvećih hitova, Don Felder, dugogodišnji član, napušta bend i pokreće tužbu protiv benda i dvojice članova lično. Nakon što je pravna zavrzlama okončana sredinom ove godine, Eagles-i su konačno mogli da izdaju dugo očekivani album.
Dupli disk s ukupno 20 pesama donosi kombinaciju pop i kantri zvuka. Tek povremeni upadi gitare nagoveštavaju da su sada ostareli muzičari nekada svirali rokenrol. Iako je „No More Cloudy Days“ izdata kao singl još pre dve godine, „How Long“ je prvi singl koji će promovisati sam izlazak albuma.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.