najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Osam godina od tragedije: Ne prođe dan a da ne pomislim na Proeskog

Menadžerka pokojnog makedonskog pevača povukla se sa estrade i uzgaja lavandu, a njegova devojka Andrijana pre dve godine se udala i dobila sina.

„Ne prođe dan a da ne pomislim na njega. Provodili smo puno vremena zajedno na putovanjima, koncertima. Vreme još uvek nije zalečilo rane“, rekla je Ljiljana Petrović, menadžerka pokojnog Toše Proeskog, koji je pre osam godina poginuo 16. oktobra u 6.20 sati u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Nove Gradiške.

Folksvagen Touareg, kojim je upravljao pevačev prijatelj Georgij Georgijevski (32), zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario je u prikolicu tegljača pri čemu se suvozačeva strana gde je sedeo Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

Makedonski slavuj, kako su ga zvali, imao je samo 26 godina. Nakon pogibije proglašen je zaslužnim građaninom Makedonije a dan njegove sahrane proglašen je Danom nacionalne žalosti.

Ljiljana je bila u automobilu na sedištu iza vozača i taj dan nikad neće prežaliti. Tošinim neutešnim roditeljima otada kao da je vreme stalo. Gospođa Petrović, koja se s njima redovno čuje, kaže da se njihova tuga ne može ni sa čim izlečiti.

– Utehu im daju njihovi unuci Kristijan i Nikola, sinovi Tošine šest godina starije sestre Dore. 14-godišnji Kristijan jako podseća na Tošu i peva i svira, izjavila je Ljiljana.

Ona se nakon tragedije potpuno povukla sa estrade. Živi u Nišu, bavi se proizvodnjom eteričnih ulja i uzgaja lavandu.

Dugogodišnju Tošinu devojku, rukometašicu Andrijanu Budimir, njegova smrt je duboko potresla i jedva se oporavila. Udala se 2013. za ugostitelja iz Skoplja, a pre godinu i po je rodila sina Maksima.

Tošini brojni obožavaoci su već poslednjih dana počeli da obeležavaju godišnjicu smrti Toše Proeskog. U sredu je iz Nove Gradiške tradicionalno krenuo maraton prema Kruševu. Put od Nove Gradiške do Kruševa dug je gotovo 1000 kilometara, a maratonci na poslednje počivalište pevača, u Aleji zaslužnih na Gradskom groblju u Kruševu, trebali bi da stignu nakon više od 80 sati trčanja, prenose hrvatski mediji.

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike