najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovo je pobednik Eurosonga: Teško je bolestan i hitno mu treba transplatacija srca

Predstavnik Portugalije Salvador Sobral pobednik je 62. izdanja Eurosonga, a pesma “Amar Pelos Dios” osvojila je ukupno 758 bodova. Njegova života priča vrlo je dirljiva.

Sobral, koji je bio sedmoplasirani u portugalskom šou “Idolos” 2009. godine, od javnosti je pokušao da sakrije da je vrlo bolestan, ali sve je otkriveno kada nije uspeo na vreme da stigne u Kijev na probe uoči Eurosonga jer mu doktori nisu odobrili odlazak.

27-godišnji Portugalac živeo je u SAD-u i Barseloni, gde je pohađao muzičku školu Taller de Musics, a tamo je zavoleo Četa Bejkera. Nakon “Idolosa”, odlučio se da se posveti muzici i kombinovao različite stilove. Prošle godine objavio je i svoj prvi singl “Excuse Me”, a istoimeni album došao je do desetog mesta prodaje albuma u Portugalu.

Britanski Metro piše da Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope da promoviše svoju pesmu. U Ukrajinu je stigao bez tehničkih proba, a svuda se kreće u pratnji sestre Luize koja je na probama “uskočila” umesto brata. Ona je i autorka njegove pesme, a u prevodu znači “Ljubav za dvoje.”

Snaga ljubavi između brata i sestre osvojila je publiku u čitavoj Evropi pa je Portugal odabran kao pobednik Eurosonga 2017. godine. Bratska ljubav i emocija koju je Salvador uneo u svoj nastup bez pratećih vokala, bili su presudniji od pevanja na engleskom.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike