Peti Ostin na Nišvilu 2017

Poznata američka ritam i bluz, džez pevačica i dobitnica nagrade Gremi za najbolji vokalni album “Avant – Gershwin” sa WDR big bendom iz 2008. godine, Peti Ostin nastupiće na otvaranju Nišvila 2017, povodom svetske proslave 100 godina od rođenja velike Ele Ficdžerald.

Kako su najavili organizatori ovog festivala Peti Ostin će upravo na dan nastupa na Nišvilu, 10. avgusta, proslaviti svoj 67. rođendan i 63 godine uspešne karijere.

Koliko pravo Peti Ostin ima na zaveštanje velike Ele, dovoljno govori podatak da je među njenih devet Gremi nominacija, jedna bila i za album iz 2002. godine “For Ella” snimljen takođe u saradnji sa WDR big bendom, saopštili su organizatori.

Ostin je rođena u Harlemu, i sa svojih 66 godina iza sebe ima karijeru i dužu od šest decenija.

Na spisku zvezda sa kojima je pevala su i Džoni Matis, Pol Simon, Kat Stivens, Džejms Braun, Džo Koker, Bet Midler, Roberta Flek, Dajana Ros, Majkl Džekson (duet “It”s the Falling in Love” sa albuma “Off the Wall”).

Početkom 80-tih Ostinova je skrenula veću pažnju na sebe učešćem na seriji albuma svog “kuma” Kvinsi Džonsa, među kojima su i “Stuff Like That”, “Dude”, “From Q With Love”.

Pretprodaja karata za Nišville 2017 je počela, a cena kompleta ulaznica za prvih 500 kupaca je 1.500 dinara.

(Tanjug)

Ostavite komentar