najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Počinje deseti „Lavfest” u Vrnjačkoj Banji

Deseti „Lavfest” počinje danas u Vrnjačkoj Banji. Festival ljubavi za koji vlada veliko interesovanje publike trajaće tri dana i biće održan na četiri muzičke bine, na dve lokacije u banji, uz više od 80 izvođača. Festival počinje već u podne kada će na „Ha-Dva-O” bini na olimpijskom bazenu u Vrnjačkoj Banji nastupiti domaći mladi di-džejevi koji će zagrejati atmosferu za ono što posetioce čeka u večernjim satima.

Prvo festivalsko veče otvoriće ekipa sa „Kokun” etikete na čelu sa Svenom Vatom. Uz njega će nastupiti Ilario Alikante, Markus Fiks i Danijel Štefanik, kao i Vlada Janjić, jedan od di-džejeva koji je devedesetih godina stvorio domaću elektro scenu, koju i danas oblikuje svojim velikim muzičkim uticajem. Na „Lajv” bini prve večeri sviraće Rambo Amadeus, „Partibrejkersi”, „Ritam nereda”, „Samostalni referenti”…

Posetioce na „Lavfestu” očekuje audio-vizuelni spektakl. Tako će publika ispred Glavne bine osim u muzici moći da uživa i u posebnoj scenografiji i vizuelnim efektima, koje je festival pripremio u saradnji sa kreativnim timom „Ohilusions”. Organizatori nisu štedeli ni kada je reč o zvuku, a ovog puta deceniju postojanja „Lavfest” slavi uz ozvučenje nove generacije koje će premijerno biti postavljeno na „Fajer” bini. Na ovoj sceni nastupiće i Ben Klok, Pan-Pot, Elen Alijen, Martin Butrik, kao i Marko Nastić, Marko Milosavljević i Dejan Milićević koji će prvi put posle pet godina zajedno nastupiti i pokazati zašto su i dalje čuveni izvođači na ovim prostorima. Ljubitelje gitarskog i hip-hop zvuka očekaju: Edo Maajka, Marčelo, „Ajri ef-em”, „Disciplina kičme”, „I-plej” i više od 40 izvođača.

Kao i prošle godine, i ovog avgusta prvi na „Lavfest” u Vrnjačku Banju stigli su posetioci iz inostranstva koji će iskoristiti priliku da pre početka festivala upoznaju grad. Gosti su doputovali iz Turske, Tunisa, Makedonije, Grčke i Italije. Neki od njih su smešteni u „Lavfest” kampu, dok su drugi svoj boravak na festivalu rezervisali još početkom godine. Inače, ovih dana u Vrnjačkoj Banji traži se krevet više, a cene noćenja se kreću i do 20 evra.

Ulaznice za ovogodišnji festival ljubavi su skoro rasprodate.

(I. A, Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike