najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pojavio se nikada objavljeni album Dejvida Bouvija iz 1974. godine

Album ‘The Gouster’ nikada do sada nije ugledao svetlo dana, ali je nekoliko pesama objavljeno na albumu ‘Young American’ 1975. godine.

Pre svoje smrti Dejvid Bouvi pripremio je niz snimaka koje je želeo da budu objavljene posthumno u nadolazećim godinama. Danas se pojavilo jedno od tih izdanja, a radi se o novom box-set izdanju ‘Who Can I Be Now? (1974-1976)’ u kom se nalazi do sada još neobjavljeni Bouvijev album ‘The Gouster’. Sam naziv albumu Bouvi je dao prema izrazu koji označava način odevanja afro-američkih tinejdžera 60-ih godina u Čikagu, a u kontekstu albuma označava stav ponosa.

Taj album je snimljen 1974. godine, u razdoblju Bouvijeve karijere koju kritičari nazivaju “plastic soul” erom, kada je veliki muzičar uklapao elemente fanka, R&B-a i soul-a. Album započinje iznova snimljenom verzijom pesme ‘John, I’m Only Dancing’, a uključuje i pesme kao što su ‘Young Americans’, ‘Somebody Up There Likes Me’ i ‘Can You Hear Me?’.

Bouvijevi fanovi sada po prvi put mogu da poslušaju ‘The Gouster’ u sklopu box-set izdanja ‘Who Can I Be Now?’. Cela kompilacija dostupna je u streamingu putem servisa Spotify, pri čemu The Gouster započinje sa 50. pesmom – ‘John, I’m Only Dancing (Again)’ – snimljenom u fank stilu.

Samu pesmu Bouvi je napisao i snimio 1972. godine, ali verzija za album je bila značajno duža, pa je Bouvi nazivu pesme dodao reč ‘Again’ (‘Ponovo’), prenosi portal Jutanji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike