U trendu

Pop pevačica predstavlja Srbiju na Evrosongu

Predstavnica Srbije na 62. Pesmi Evrovizije biće srpska pop pevačica Tijana Bogićević, odlučili su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

Tijana Bogićević trenutno živi i radi u SAD. Već je učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom „Čaroban“. Evrovizijsko iskustvo smatra neprocenjivim i uvek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici, navodi se u saopštenju RTS-a.

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači „Symphonics International“ Borislav Milanov, Bo Peršon, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder.

Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Pesmi Evrovizije su ostvarili značajne uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pesmom „Rise Like a Phoenix“.

Autorski su tim numere „If Love Was A Crime“, sa kojom je Bugarska prošle godine osvojila četvrto mesto.

Tokom godina radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umetnicima kao što su Kelly Clarkson, John Legend, Kylie Minouge, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Armin Van Buren, Conćita Wurst, Jamiroquai,…

Takmičenje za 62. Pesmu Evrovizije biće održano u Kijevu, prestonici Ukrajine.

Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, dok je veliko finale 13. maja. Sve tri večeri RTS će emitovati u direktnom prenosu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

1 komentar
  1. olga

    hahahaha,,, Jadno tesko da ce nesto postici. A da ne pricam o njenom orangutanskom licu. HAHAHAHAHA Jako DOSADNA

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike