U trendu

Predstavljamo novi festival „Trenchtown 2010“

Tu smo da vam predstavimo novi "Trenchtown" festival. Ovoga puta samo sa osnovnim informacijama, a kada se događaj približi, izvestićemo vas detaljnije. Uostalom, baš kao i prethodnih godina. Ova manifestacija svakako zaslužuje da se o njoj priča.
Festival "Trenchtown" okuplja ljubitelje dobre muzike još od 2002. godine. U početku je tražena idealna lokacija i čini se da se u tome u potpunosti uspelo. Poslednjih nekoliko godina to je etno-kamp na Paliću, koji pruža maksimalan komfor, kao i sve drugo što je potrebno svima koji dođu u Suboticu. Ovoga puta festival se održava, naravno, na istom mestu, od 30. aprila do 2. maja. S obzirom na to da se svaki put povećava broj posetilaca, organizatori su rešili da se ovoga puta dobro pripreme. Prostor je već uveliko ograđen i praktično spreman, a kapacitet je uvećan na celih 700 šatorskih mesta. Tu je još i parking za 600 posetilaca i oko 100 gostiju i predstavnika medija. Svi oni koji kupe komplet karata automatski dobijaju i besplatan boravak u kampu, koji (zbog ograničenosti) ipak moraju na vreme da rezervišu. Cena pojedinačne ulaznice je 650 dinara, a komplet košta 1.650.
A sad ono najvažnije – učesnici! Program je podeljen na dve bine, a prvog dana, u petak, 30. aprila, na velikoj sceni nastupiće tri benda. To su naši popularni sastavi "Veliki prezir" i "Obojeni program", kao i "Irie Maffia", najveće ime mađarske rege scene, bend sa 11 izvanrednih muzičara i raskošnim ženskim vokalom tamnopute Sene Dagadu. Istog dana na maloj bini nastupiće sjajni domaći dvojac na basu i bubnjevima – "Stuttgart online".
Drugog dana festivala, u subotu, 1. maja, sledi i adekvatna proslava ovog nekada velikog praznika rada. S nama će na velikoj bini biti neponovljivi "Sunshine", kao i "Darkwood Dub". Treba li posebna pozivnica za ovakav spektakl? Mala scena rezervisana je za sve popularniji bend "Nežni Dalibor".
Poslednjeg dana, u nedelju, 2. maja, na glavnoj bini nastupiće popularni italijanski lajv elekto bend "Port – royal". Pored njih, tu su i "najbolji MTV regionalci" iz prošle godine, hrvatski bend "Lollobrigida". Za žurku na maloj bini zadužena je rege atrakcija iz Kruševca, sastav "ZAA".
Sve u svemu, zagarantovano dobar provod za male pare. Srećan vam Prvi maj!
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.