najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prvi koncert “Rolingstonsa” na Kubi 25. marta

Engleska rok grupa “Rolingstons” održaće 25. marta svoj prvi koncert na Kubi, objavljeno je na vebsajtu legendarnog muzičkog sastava, uz napomenu da će koncert biti besplatan.

“Rolingstonsi” će nastupiti pod otvorenim nebom, u sportskom kompleksu “Sijudad deportiva” u kubanskoj prestonici Havani, prenosi AFP.

“Nastupali smo na mnogim posebnim mestima tokom naše dugogodišnje karijere, ali će koncert u Havani biti veoma značajan događaj za nas, a nadamo se i za sve naše prijatelje na Kubi”, navodi se u saopštenju.

Pevač “Rolingstonsa” Mik Džeger posetio je Havanu u oktobru prošle godine, postakavši spekulacije da bi uskoro mogao da usledi koncert.

Koncert će biti održan nekoliko dana nakon što će Barak Obama doći u prvu posetu jednog predsednika SAD Kubi posle skoro 100 godina, navodi francuska agencija.

AFP ocenjuje da je to snažan znak otopljavanja odnosa između ostrvske zemlje pod komunističkom vladavinom i susedne supersile, koji su zahladneli tokom hladnog rata.

Rok muzika na Kubi godinama nije nailazila na odobravanje iz ideoloških razloga, ali je u proteklih 10 godina postajala sve popularnija kako se ostrvo otvaralo.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike