Rok bend “The Vaccines” 9. jula na Exitu

Jedna od najboljih koncertnih grupa savremene rok scene, “The Vaccines”, nastupiće 9. jula na festivalu “Exit”, najavili su danas organizatori manifestacije.

Furiozni četverac iz Londona u zvaničnom izboru za najbolji britanski bend uživo, stao je rame uz rame sa bendovima kao što su “Coldplay”, “Mumford & Sons”, “Muse” i “The Rolling Stones”.

“The Vaccines” kritičari porede sa legendarnim “Ramones”, a njihovi albumi dostižu prva mesta najvažnijih svetskih top lista. Već i njihov debi album bio je najprodavaniji 2011. godine kada su ujedno dobili NME nagradu za najbolji novi bend.

Njima će se na glavnoj bini “Exita” pridružiti “Tinariwen”, grupa pobunjenika protiv tiranske vlade u Maliju, koji su oružje zamenili gitarima uz planetarno priznanje za svoju umetnost i postali jedan od najznačajnijih “world music” sastava.

Pustinjski bluzeri vlasnici su “Gremi” nagrade za najbolji album “world” muzike, a njihov rad su pohvalili Bono Voks, Karlos Santana, Robert Plant, Tom Jork, Henri Rolins.

Na Petrovaradinsku tvrđavu svoj dolazak su potvrdili bendovi iz svih delova sveta, među njima i grčki rok sastav “Tuber”, žestoki Belgijanci “The Black Heart Rebellion”, te novozelandski kantautor Graham Kendi.

“Exit” festival održaće se od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim “Exit Avantura” se seli na Jadransko more radi trećeg “Sea Dance” festivala od 14. do 16. jula.

(Tanjug)

Ostavite komentar