Sećanje na Milana Mladenovića (Video)

Dokumentarni film ‘Limunovo drvo’ će danas imati svoju hrvatsku premijeru u zagrebačkom KIC-u, a govori o istoimenom prvom bendu prerano preminulog Milana Mladenovića, osnivača i pevača legendarne Ekatarine Velike, jednog od najvećih rok bendova bivše Jugoslavije.

Bend ‘Limunovo drvo’ u velikoj meri je preteča Šarla Akrobate, i objašnjava Milanovu umetničku ličnost, inspiraciju, hrabrost, i što je najvažnije – korene ovog umetnika čija dela su imala uticaj na mnoge generacije i čije je ime velikim slovima upisano u pop-kulturnu istoriju prostora bivše Jugoslavije.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. u Zagrebu, pa će se tako premijera ovog dokumentarnog filma održati upravo na njegov rođendan, uz gostovanje autora i reditelja Branka Radakovića, prenose hrvatski mediji.

U filmu učestvuju Milan Stefanović, Dragomir Mihailović – Gagi, Dušan Kojić- Koja, Zoran Radomirović- Švaba, Zoran Lesendrić – Kiki, Dušan Vesić, Momčilo Rajin, Branimir Lokner, Aleksandar Žikić, Srđan Gojković, Nebojša Pajkić, Ljubomir Jovanović, Sandra Rančić, Jadranka Janković, Petar Janjatović, Vladimir Janković – Džet, Dubravka Marković i drugi.

Film govori o kultnoj muzičkoj grupi „Limunovo drvo“ koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dva osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali prisećaju se tog kreativnog perioda.

Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, osoba iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se značaj ‘Limunovog drva’.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike