Legendarni roker danas slavi rođendan, pola Srbije bi došlo na njegov koncert! (video)

Ne postoji roker na prostoru jugoistočne Evrope kojeg bi radije na koncertu gledali i mladi i stari od Branimira Džonija Štulića.

Slavni osnivač kultne rok grupe „Azra“ danas slavi 64. rođendan a radio-stanice širom Srbije podsećaju slušaoce na neke od njegovih najvećih hitova poput „Balkan“, „Gracija“, „Lijepe žene prolaze kroz grad“ ili „Užas je moja furka“.

Bilo bi krajnje nelogično navoditi sve hitove „Azre“ i Džonija u ovom tekstu jer bi taj postupak trajao nekoliko časova.

https://www.youtube.com/watch?v=snMmbDEbGfo

Isto tako, bilo bi nelogično odreći se nade da će jednom i srpska i hrvatska i crnogorska i bosansko-hercegovačka i slovenačka i makedonska publika moći da ga vidi i čuje uživo.

Džoni jeste rekao da nikada neće svirati na Balkanu ali nada umire poslednja, zar ne?

https://www.youtube.com/watch?v=imavcafVXZY

U intervju koji je pre dve godine dao za Dnevni avaz, Štulić je rekao da ne slavi rođendane i da su mu dva najgora dana u godini Nova godina i rođendan.

„Ne volim te dane, razbiju mi kolotečinu i to je sve lažno“, rekao je Džoni koji se celog života kroz pesmu borio protiv sistema, lažnih moralista, stereotipa i dosade.

Štulić je muzikom ozbiljnije počeo da se bavi početkom sedamdesetih kada je osnovao grupu Balkan sevdah bend, a tri godine kasnije osnovana je „Azra“, kada je ovaj umetnik dobio nadimak Džoni.

Prvi album „Azra“ izdaje 1980. godine i sve posle toga je istorija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.