Spremite se za „rokanje“: Večeras počinje „Arsenal fest“

– „Arsenal 07“ počinje večeras nastupima bendova „Anthrax“, „Buzzcocks“ i drugih, a posetioce festivala u Kragujevcu očekuju 23. i 24. juna i druga značajna svetska i regionalna muzička imena kakva su „Thievery Corporation“, „Skindred“, Dub FX, Ana Popović, Darko Rundek.

Hard rokeri „Epilog“ imaju čast da otvore „Main Stage“, gde večeras sviraju i slavni metalci „Anthrax“, domaći „Kerber“ i srpski Irci „Orthodox Celts“.

Prve večeri na „Garden Stage“-u pored pankera „Bužcocks“, domaćeg „Ritma nereda“ i slovenačkog „Elvis Jackson“-a, nastupiće i instrumentalni rok bend „Fitnes“, treš metalci „Alitor“ i „Forever Storm“, kao i death metal „Dead Joker“.

Darko Rundek dolazi sutra u Kragujevac sa velikim pratećim bendom na turneji „Apocalypso Now“ povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma „Apocalypso“.

U petak, druge večeri na „Main“-u, uz Rundeka, bluz gitaristkinju Anu Popović i eklektični „Thievery Corporation“, nastupiće i alternativci „Repetitor“.

Na „Gardenu“-u 23. juna folk pankerima „Brkovi“ pridružiće se metal kolege „Pero Defformero“, kao i kultni „Bjesovi“, a tu su i duhovita „Zvoncekova bilježnica“, stoner grandžeri „Larska“, kao i pankeri „Pankreas“ i „Crveni karton“.

„Goblini“ će 24. juna zatvoriti „Arsenal fest 07“ nastupom u sitne jutarnje sate na „Gardenu“, gde će im prethoditi Kralj Čačka, alternativni „Damir Urban“, Rambo Amadeus, zatim pank bendovi „Bolesna štenad“, „Špajz“ i „Raskid 13“, kao i gotičari „Electro Vampires“.

Završne večeri „Arsenala“ na „Main Stage“-u sviraju „Škrtice“, velški metal-hiphoperi „Skindred“, australijska senzacija Dub FX i alternativni „Kanda, Kodža i Nebojša“ sa Horsman Coyote-om.

„Arsenal“ se održava u „Kneževom arsenalu“ (Main stage), bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka i u zelenilom bogatoj „Zastavinoj bašti“ (Garden stage).

Tu je i „Explosive Đ Stage“ u obližnjoj rustičnoj „Čaurnici“, gde dolaze poznati didžejevi kao što su Mihai Popoviciu, Alexander Kowalski, Jeremy Refson a.k.a. Jeremy Tsunami i MarkyZ.

Novina „Arsenala 07“ je „Demolition Stage“ na kome će se predstaviti publici perspektivni bendovi iz Srbije i regiona u izboru Beograda 202, Emisije „Bunt“ RTS-a i portala www.noiž.rs.

Pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara, preko mreže Eventim.

Ulaznica se može kupiti i svake večeri na ulazu u festivalski prostor i košta 1.500 dinara. Komplet će i na ulazu koštati 2.300 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike