Šta imaju zajedničko Adel, “Coldplay” i Lana del Rej?

Foto: Wikipedia/Goran Smith

Organizatori „Egzit” festivala objavili su rezultate ankete koja je sprovedena među ciljnom grupom od 20 do 34 godine i koja je nedvosmisleno pokazala da su: Adel, Dejvid Geta, sastav „Prodidži”, Lana del Rej i grupa „Coldplay” najtraženiji među mladim ljudima u Srbiji. Upravo ove izvođače posetioci novosadskog festivala želeli bi da slušaju i gledaju na binama Petrovaradinske tvrđave.

Kako je saopštio „Egzit”, rezultati ankete koju je sprovela medijska grupa „Antena”, govore da prvo mesto sa ubedljivo najviše glasova, po 20 odsto, dele britanska zvezda Adel i najpopularniji svetski di-džej i muzički producent David Geta.

Na drugom mestu nalazi se „Prodidži”, sa 16 odsto glasova, što potvrđuje da su omiljeni bend domaće publike. Ovaj sastav promenio je plan aktuelne turneje samo da bi izašao u susret srpskoj publici pa će tako gostovati 10. jula u Novom Sadu. Na trećem mestu nalazi se Lana del Rej sa 14 odsto glasova, a četvrti su „Coldplay” sa 8,5 procenata, dok je peto mesto zauzeo Kalvin Haris sa sedam odsto glasova, uz Getu jedan od najtraženijih di-džejeva u svetu.

Pored „Prodidžija” koji su na svetskoj turneji, Adel je trenutno na evropskoj turneji do 15. juna, nakon čega nastavlja sa nastupima širom Severne Amerike, promovišući svoj novi album „25”.

Geta ima drugačije planove, trenutno, kao muzički ambasador ovogodišnjeg Evropskog šampionata u fudbalu. On je pozvao svoje obožavaoce da sa njim snimaju zvaničnu himnu Evropskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Francuskoj. Snimke koje mu pošalju obožavaoci, Geta će umiksovati u svoju himnu „This One’s For You”, koja će biti objavljena ovog proleća, a pobednik će biti gost na njegovom velikom koncertu ispod Ajfelove kule, uoči otvaranja evropskog prvenstva u fudbalu.

(R. S., Politika)

Ostavite komentar

Oznake