U trendu

U oktobru novi album grupe „Red Hot Chili Peppers“

Ovo je svakako jedan od mojih omiljenih bendova. Bez obzira na onu nesrećnu epizodu iz Inđije 2007. godine. Ubeđen sam da će biti prilike za popravni. Ali, prvo novi album koji su najavili. Tek posle ide turneja, koja će, nadamo se, obuhvatiti i Beograd.
Grupa "Red Hot Chili Peppers" vratila se s godišnjeg odmora. Bogami se odužilo. Uželeli smo se novih pesama. Podsećamo, poslednje što smo dobili jeste album "Stadium Arcadium" iz 2006. U međuvremenu, neki stalni članovi ekipe nisu sedeli skrštenih ruku. Basista Fli (Flea) sarađivao je s Tomom Jorkom (Thom Yorke) iz "Radiohead"-a, a bubnjar Čed Smit (Chad Smith) se pridružio grupi "Chickenfoot", zajedno sa Semijem Hagarom (Sammy Hagar) i Džoom Satrijanijem (Joe Satriani).
Dakle, bend je uveliko u studiju, ekipa se uigrava i sprema se nov materijal. Deseti po redu studijski album očekuje se u oktobru. Brzo će to. Već smo izveštavali da su Pepersi promenili gitaristu. Džon Frušante (John Frusciante) želeo je da se posveti svojim solo idejama, a umesto njega došao je Džoš Klajnghofer (Josh Klinghoffer), koji je i ranije sarađivao s bendom. Za kontakte s javnošću uglavnom je zadužen bubnjar Čed. On je nedavno i najavio za magazin "Clash" da je ekipa spremna.
"Imamo novog člana, koji je talentovan i jako muzikalan. Naša muzika sada ide potpuno drugim pravcem. Biće mesta i za nove instrumente. Svi smo sveži, zabavljamo se, odlično smo raspoloženi i ušli smo u studio s gomilom novih ideja. Jedva čekam da vidim šta će se u budućnosti izroditi".
I mi isto. Inače, ovaj veliki bend postoji još od 1983. godine. Trojicu gorespomenutih muzičara (Fli, Čed Smit i Džoš Klajnghofer) predvodi legendarni i svima znani Entoni Kidis (Anthony Kiedis). Do sada su prodali više od pedeset pet miliona albuma širom sveta, od čega je samo ostvarenje "Californication" iz 1999, kao najuspešnije do sada, prodato u celih 15 miliona kopija. Dobitnici su čak sedam Gremija, a vlasnici su i osam singlova koji su ušli u top 40 Bilbordove hot 100 liste, uključujući tri u prvih deset. Ali sve to su samo brojevi. Ono što mi želimo jesu nove pesme. I novi susret, naravno.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.