U trendu

Urban and 4 na koncertu 9. maja u čast „Dana Evrope“

Urban and 4, Ničim Izazvan, The Soulmates i Deep Steady, nastupiće 9 maja na Trgu slobode u Novom Sadu na na manifestaciji „Ritam Evrope“ koju u

čast pobede nad fašizmom organizuje novosadski Studentski kulturni centar.

 

Manifestacija „Ritam Evrope“ obuhvata niz kulturnih dešavanja, od izložbi, tribina, svirki i govornih programa…

Miljenik publike u Srbiji „Urban & 4″ bez sumnje je jedan od regionalno najvažnijih muzičara, autora i protagonista.

Pred novosadsku publiku doneće najbolje iz gotovo tri decenije duge i bogate karijere započete davne 1984. godine u Rijeci.

Pred Novosađene će izaći i bend “Ničim izazvan““. Bend je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje.

Za dobru atmosferu u centru Novog sada pobrinuće se i novosadska instrumentalna super-grupa sačinjena od muzičara koji su svirali, ili sviraju u: Lost Propelleros, Ringišpil, Rab L Khali, Microsonic, Saigon Expreš, Proleće, Killo Killo, Drum “n Zez. Bend svira svoju verziju ska muzike.

Tokom proteklih 66 godina, Dan pobede doživeo je i različite transformacije. Pet godina po okončanju Drugog svetskog rata, 9. maja 1950, francuska vlada objavila je Deklaraciju o stvaranju zajednice za ugalj i čelik između Francuske i Nemačke.

Ovaj projekat, upamćen kao Šumanov plan, po tadašnjem ministru spoljnih poslova Francuske, Robertu Šumanu, predstavljao je prvi korak ka stvaranju Evropske ekonomske zajednice, preteči Evropske unije.

Zbog toga se Deveti maj obeležava i kao Dan evropskih integracija, kod nas poznatiji kao Dan Evrope.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike