U trendu

Violončelista Mark Kope 14. novembra u Sava centru

Poznati francuski violončelista Mark Kope uz pratnju Novog simfonijskog orkestra „Makris“ pod upravom Predraga Goste nastupiće 14. novembra u beogradskom Sava centru, saopštili su organizatori.

Mladost, talenat i profesionalna posvećenost svih izvođača, obećavaju vrhunsku interpretaciju programa odabranog za zatvaranje festivala „Bunt“.

Pored Makrisovih Fanfara za orkestar, Bahove svite za violončelo u C-duru i Hajdnovog Koncerta za violončelo, beogradska publika će prvi put moći da čuje „Parisku uvertiru“- delo koje se pripisuje Mocartu i kompozicije Žan-Filipa Ramoa.

Notni tekst tih dela festivalu BUNT besplatno je ustupio čuveni ansambl Les Art Florišant.

Mark Kope je privukao pažnju javnosti kada je sa osamnaest godina osvojio dve najveće nagrade Bahovog takmičenja u Lajpcigu – prvu nagradu i specijalnu nagradu za najbolje tumačenje Baha.

Od tada počinje njegova blistava muzička karijera internacionalnog soliste, pedagoga i kamernog muzičara.

Aktivan je i u našem regionu.

Osim što je veliki prijatelj beogradske muzičke scene, već nekoliko godina deluje kao muzički direktor ansambla “Zagrebački solisti”.

Novi simfonijski orkestar Makris, formiran početkom 2015. godine, okuplja mlade talente i pod upravom Predraga Goste, svog osnivača i umetničkog direktora, za kratko vreme je prepoznat kao važan činilac naše muzičke scene.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike