najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Violončelisti Beograđanima donose filmsku muziku

Sve je počelo pre pet godina kada su na violončelima odsvirali hit Majkla Džeksona „Smooth criminal”, snimili spot, objavili ga na „Jutjubu” i za manje od tri meseca prikupili više od pet miliona pregleda.

Iste godine potpisali su ugovor sa „Sony masterworks” i objavili album prvenac na kojem je objavljen i „Smooth criminal”. Izdali su tri studijska albuma, a njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju brojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane, svirali sa mnogobrojnim muzičarima.

Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera je i dalje u usponu.

Više od hiljadu koncerata Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao „2Cellos”, upisali su u svoju petogodišnju profesionalnu priču, kao i impozantnu brojku od deset miliona posetilaca tokom pređenih tri miliona kilometara u 40 zemalja sveta. Zapravo, tokom tih pet godina, više od hiljadu dana bili su na turneji.

Kako juče iskreno reče Luka Šulić tokom susreta sa novinarima u beogradskom restoranu „Tri šešira”, on se baš mnogo i ne seća gradova u kojima je sa Stjepanom punio koncertne dvorane jer su samo „dolazili, svirali i odlazili”. Pamti, kaže, aerodrome.

A susret sa novinarima srpske prestonice upriličen je jer dvojac koji je postao planetarno poznat priprema koncert u Beogradskoj areni 25. marta na kojem će premijerno predstaviti svoj četvrti studijski album. Album na kojem će uz pratnju Londonskog simfonijskog orkestra na svoj način tumačiti poznatu filmsku muziku, nešto što su oduvek želeli. I to će i predstaviti Beograđanima. Uz raniji repertoar kojim su se u dva navrata već družili sa publikom Centra „Sava”.

U boemsku Skadarliju ušetali su jer su silno želeli da dođu na ćevape pa im je želja i ispunjena. Prvi koncert u narednoj godini na kojem će nastupiti predstavili su kao nastup koji će biti spektakularan i nezaboravan jer Beograd, kao i ceo region, doživljavaju kao kuću, pa im je odgovornost zbog toga veća.

– Kod kuće uvek osećamo najveću odgovornost jer nam je tu nastup nešto posebno. I ovde se tako osećamo, pa će doza odgovornosti biti veća, ali će zato i koncert biti bolji – kaže uverljivo Luka Šulić.

Na pitanje novinara da li će na beogradskom nastupu biti gostiju iznenađenja poput, recimo, Šabana Šaulića, nisu želeli da kažu uz diplomatsku opasku da gostiju iznenađenja kod njih uvek ima. Ali su poželeli da njima Beograđani podare nekakvo iznenađenje.

– Nedavno smo svirali u Rimu. Publika je napravila jedno veliko srce od papira i to nas je baš dirnulo. Baš me zanima šta ćete nam ovde spremiti – rekao je Stjepan Hauser.

(Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike