Vlatko Stefanovski 21. aprila u Sava Centru

Slavni gitarista Vlatko Stefanovski održaće 21. aprila u Sava Centru koncert sa Big Bend orkestrom Slovenske vojske, najavio je danas „Long play“.

„Siguran sam da ćete biti impresionirani mojom novom muzičkom avanturom i bogatim zvukom tog izvanrednog Big Benda“, poručuje Stefanovski.

Na repertoaru će se naći kompozicije Stefanovskog, ali i poznate fank, džez i soul standardi, kao i numere tradicionalne muzike, aranžirane za Big Bend.

Biće tu i nekih novih aranžmana i numera koje do sada nisu zajedno izvodili.

„Znači, nisu u pitanju koračnice ili paradna muzika, već ozbiljni aranžmani za džez standarde, i naravno aranžmani inspirisani tradicionalnom muzikom“, objašnjava Stefanovski.

Pre dve godine dirigent Big Bend orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je nakon prve zajedničke probe ostao „potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra“.

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u „Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski“, u izdanju ZKP Ljubljana, na kom su zabeležene izvedbe kompozicija „Gypsy Song“, „Jovano Jovanke“, „Stratus“…

„To nije klasični vojni orkestar, već se radi o Big Bendu, koji zvuči kao svaki veliki džez big bend. Svi članovi su izvanredni instrumentalisti i uglavnom su džez muzičari, a njihova pojava je veoma atraktivna, jer nastupaju u paradnim uniformama. Orkestar broji i ženske članice, zadužene za prateće vokale“, objasnio je Stefanovski.

Ulaznice koštaju 1.000, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.