najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“YU grupa” 2. aprila u novosadskom Spensu

Jedan od najuticajnijih sastava na prostorima bivše Jugoslavije – “YU grupa” će 45 godina na muzičkoj sceni, nakon koncerta u beogradskoj hali sportova, proslaviti 2. aprila i u novosadskom “Spensu”.

Mala dvorana će 2. aprila biti mesto okupljanja svih ljubitelja istinskog rokenrol zvuka kojem “YU grupa” više od četiri decenije ostaje verna, a jedinstvena harizma uz uvek autentičan scenski nastup nesumljivo ukazuju na koncert koji će zadovoljiti apetite novosadske rokenrol publike svih generacija.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rokenrol scene osnovan je 29. novembra 1970. godine, a ime za sastav je tog dana odabrala publika, kad je na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga, disk džokej Zoran Modli pozvao prisutne da predlože ime.

Prvom pesmom i singlom “Nona”, čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici.

Od tada pa do danas, bogata muzička istorija “YU grupe”, sastava koji je umnogome uticao na razvoj regionalne rok scene, broji 10 singlova, 11 studijskih albuma i jedan “Lajv” album, a ove godine će biti obogaćena i 12. albumom koji će premijerno biti predstavljen na koncertu u Novom Sadu.

Novosadfska publika će imati priliku da pored hitova kao što su “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Od zlata jabuka”, “Pustinja”, “Kome se raduješ”, imati priliku da čuje i nove pesme.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti od ponedeljka, 22. februara, na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a, kao i preko sajtova gigstix.com i eventim.rs.

Promotivna cena ogranicenog broja ulaznica iznosi 1.000 dinara. Redovna cena ulaznice biće 1.250 dinara za parter i tribine, dok će na dan koncerta koštati 1.400 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike